Jump to content

Greška u kupoprodajnom ugovoru


majana2

Preporučene objave

Vlasnica sam kuće na otoku koju sam naslijedila od majke. Zemljišne knjige nisu sređene tako da je kuća u zemljišniku uknjižena na moju susjedu, a u katastru na baku. Susjeda je prodala svoju kuću i greškom odvjetnika u kupoprodajni ugovor je stavljena i čestica moje kuće.Razgovarala sam sa susjedom i kupcem njene kuće koji je voljan razriješiti ovu situaciju. Kupoprodajni ugovor je iz 2005.g. i kupac će uskoro biti uknjižen i na moju kuću. Ja sam za sve ovo nedavno saznala.

Molim vas za savjet kako ovu situaciju riješiti na najbolji mogući način.

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako su susjeda i njen kupac zaista voljni riješiti ovu situaciju, neka naprave ispravak kupoprodajnog ugovora. ako je to greška odvjetnika, onda taj ispravak ne bi trebali platiti. mi geodeti, kad radimo geodetske elaborate , sve sami ispravljamo, čak i pogreške službene državne i katastrske evidencije. otiđite sa susjedom kod tog odvjetnika i tražite da ispravi taj podatak. odvjetnik mora znati da li se pridaje jedna ili dvije kuće, ako to ne zna, nek se okane tog posla.

 

samo, nije mi jasno zašto niste sve ovo vrijeme reagirali na pogrešan upis u zemljišnoj knjizi. ako susjeda i njen kupac i isprave pogrešku u kupoprodajnom ugovoru, hitno sredite svoje podatke u katastru i gruntovnici. provedite ostavinu iza bake i sredite upis. ovko nesređeno stanje u katastru i gruntovnici neodgovorno je ponašanje prema nekretninama koje su vaši preci godinama stjecali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija