Jump to content

Kako dalje s poreznom?


josipal28

Preporučene objave

Dakle, 2005. kupili smo stambeni prostor i trazli oslobodjenje placanja poreza s obzirom da nas je troje i d anam je to prva nekretnina. I oslobodne nas placanja pa platimo smao porez na dva kvadrata koliko smo imali viska i to 900 kuna... (puno s obzirom o kakvom se stanu radi).

Prijavila sam kamate po stambenom kreditu kao poresku olaksicu i rjesenje sam dobila danas: prema njihovom izracunu duzna sam drzavi 68 kuna!!! Uplatila sam poreza po osnovi 15 % toliko po osnovi 25 % toliko. Ukupno zaduzenje toliko (9500 kuna) a dala nesto manje pa sad to treba vratiti.

A otraga pise ovako: Dala netocne podatke pa se ne odobrava povrat poreza....

Nazovem i cujem da j eto jer je suprug imao nekretninu. Ista je prodana 2005. godine za 100000 kuna i placen je porez za prodaju nekretnine u poreznoj upravi sibenik. U izvadku porezne uprave Sibenik pise: stara kamena kuca koja nikada nije bila za zivljenje, nema struje vode niti drugih prikljucaka, sve zajedno 25 kvadrata na dvije etaze bez dvorista. i jos pise da se radi o kuci koja nema medjukatne konstrukcije niti krova te da nije useljiva sada a niti je bila.

I na osnovu toga porezna zagreb misli da muzu ovo nije prva nekretnina... Predlozili su nam da se zalimo.

Ono sto mene zanima da li mogu platiti porez za nekretninu: nigdje ne pise koliko, pa da ubuduce nastavim dobivati povrat poreza (ni za njega ne znam koliko iznosi, a imam maksimalne olaksice). zasto nisam dobila koliko sam duzna ako vec jesam nego samo niste dobili sto vas pripada ali nigdje ne stoji da je tim nevracenim povratom placen moj dug prema njima...

kako da dokazem da predmetna nekretnina nisu nista drugo doli 4 zida na povrsini 14 kvadrata zemlje bez prilaznog puta?

ili kako da saznam kome i koliko platiti i hocu li u tom slucaju dobiti povrat ili cu mozda moci povratom platiti dug... koji u biti nije moj nego muzev ali nekretnina glasi na mene pa pretpostavljam da je zato kod mene nastala zafrkancija.

unaprijed zahvaljujem na trudu i odgovorima.

u te se stvari uopce ne razumijem...

srdacan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija