Jump to content

pomoć


zbunjen-

Preporučene objave

ne znam od kud da poćnem.Imao sam sa tetkom ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem mi ona ostavlja stan i zemlju i svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu ali u ugovoru nisu navedene čestice.samo opis stana i adresai kat nakojem se nalazi.kako tetka nikad nije imala djece ja sam na osnovu tog ugovora nakon njene smrti otišao u zemljišno knjižni da taj stan uknjižim na sebe.sud je na to odgovorio da ga ne mogu knjižit iz razloga tog zato što odvjetnik nije naveo ćestice.sad shvaćam grešku u ugovoru ali buduči da sam ja jedini nasljednik i da se zna da je to jedini stan na toj adresi koji je pokojna posjedovala zašto me sud odbio.a bilježnik koji je vodio raspravu je napisao da je stan i zemlja moja ali ni on nije naveo ćestice iako sam ih ja izvadio i donio na raspravu.moj odvjetnik je napisao žalbu i predao na sud.zanima me dali če to sud uvažiti i kolko to otprilike traje jer je iz ugovora vidljivo da je sve što je za života imala sve je ostavila meni...što da radim..?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prebačeno u nasljedno

 

Prilikom ostavinske rasprave javni bilježnik je trebao donijeti rješenje kojim raspoređuje svu imovinu za koju se zna.

 

Po službenoj dužnosti je trebalo dobiti podatke od zemljišnika i ako je ona upisana kao vlasnik, onda je (ako ste predali ugovor javnom bilježniku) ako ste jedini vlasnik trebao dati u rješenju sve Vama s brojem čestica.

 

Ako se nije rasporedila sva imovina, onda predajte sudu zahtjev za raspoređivanje naknadno pronađene imovine uz navođenje točno koja to imovina nije raspoređena (broj čestice itd..)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mala korekcija:

 

Ako je ugovorom o doživotnom uzdržavanju davatelju uzdržavanja dana cjelokupna imovina, tada javni bilježnik može samo donijeti rješenje o neporovođenju ostavinske rasprave, jer nema ostavinske imovine.

Naime, sva imovina navedena u ugovoru ne predstavlja ostavinsku imovinu, ne nasljeđuje se, te se zbog nje ne radi rješenje o nasljeđivanju. U rješenje o nasljeđivanju se može staviti samo ono što nije navedeno u ugovoru.

Tako da prigovor na rješenje jb neće uspijeti.

Moguće rješenje problema vidim u npr. da se uz ugovor, gruntovnici priloži izjava, kojom se pod kaznenom i materijalnom odogvornosti tvrdi da je to pokojnikova imovina, te da je ta imovina opisno navedena u tom ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija