Jump to content

Molim vas za savjet!


paulamax

Preporučene objave

Molim vas za pravni savjet, naime podnijela bih zahtjev za razvod braka. Majka sam dvoje maloljetne djece, nezaposlena sam, suprug radi, ali se vodi da je na bolovanju zbog toga što nastoji ostvariti mirovinu( PTSP,Hrvatski branitelj je). Ja primam porodiljnu naknadu, ali kao nezaposlena. Živimo u stanu od njegove majke. Razlog zbog kojeg želim podnijeti zahtjev je preljub( s njegove strane). Nije ishitreno to što se želim razvesti, ovo je samo bila kap koja je prelila čašu.

Bojim se da bi mi zbog nezaposlenosti mogao oduzeti djecu. Još su mali( jedno 6,5 godina, drugo 5 mjeseci). Mučno mi je ovo sve zbog njih, ali preko preljuba ne mogu prijeći, a odnosi su nam ionako već duže vremena poremećeni. Napominjem da uzrok moje nezaposlenosti nije ni zdravstveni razlog niti sam neobrazovana, jednostavno nemam sreće sa nalaženjem posla. Imamo gdje živjeti u slučaju razvoda, moji roditelji nam cijelo vrijeme braka financijski pomažu. Komu se prvo trebam obratiti, CZSS ili sudu, i da li da uopće pokrenem zahtjev ili ne dok ne nađem bilo kakav posao( koliko je to važno u određivanju s kim će djeca živjeti, jer sam pročitala u OZ :zao: da bi on još trebao mene uzdržavati, ako sam nezaposlena). Od zajedničke imovine imamo kuću, ali ju ne smijemo prodati zato što je na području od posebne državne skrbi( mislim barem još 5 godina).Očajna sam, molim vas za ozbiljan savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga gospođo,

vjerujem da vam nije lako, ali strpite se još malo dok vam manje dijete ne poraste i svakako prvo potražite posao, bilo kakav za početak. Kažete da imate financijsku pomoć roditelja, vjerojatno će vam i oni moći uskočiti sa čuvanjem djece.Kad se zaposlite, imat ćete sasvim drugu sliku o sebi, vjerujte, nećete tako strahovati za svoju budućnost i budućnost svoje djece.Možda i u međuvremenu poželite i ostati u braku, tko zna. Vjerujte,sam preljub je ružna stvar, ali sigurno nije najgora koja se nekome može dogoditi u braku.

Puno sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija