Jump to content

problematična majka


Antalia

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Moj dečko s kojim živim (nismo prijavljeni na istoj adresi, ali živimo zajedno) vodi bitku na sudu radi dobivanja skrbništva nad maloljetnim sinom. Zanima me mogu li ja kao njegov nevjenčani partner, na bilo koji način štetiti u tom postupku. Majka djeteta ima problema sa alkoholom, nasilnim verbalnim i fizičkim ispadima, pa ako se zainati, može li pravno nešto poduzimati protiv mene. Ujedno, kada je dijete kod nas (kuća je moja) ona zna bez najave navratiti pod izlikom da ne zna gdje joj je dijete (iako, recimo, dan prije dijete dođe k nama, a i ima telefonske brojeve), alkoholizirana i uzme dijete. Koji je pravni način sprječavanja takvih situacija, jer ne želim ni sebi niti djetetu koje se pritom uzruja priuštiti takve situacije?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim razlog zašto bi vi osobno, odnosno vaša veza s partnerom škodila postupku pred sudom u kojem on traži da djete živi s njim ukoliko imate normalan odnos dvoje odraslih ljudi i ukoliko prihvaćate djete,te niste neka problematična osoba sklona nasilju ili bolestima ovisnosti.

 

Dapače, stavranje nove veze nakon razvoda trebalo bi se smatrati elementom stabilnosti koji bi roditelju koji traži da djete živi s njim bio dobar dodatni argument za ostvrenje tog cilja.

Roditeljska skrb je nešto drugo i pripada i jednom i drugom roditelju ravnopravno ukoliko sudskom odlukom nije jednom ili obojici roditelja oduzeta.

 

Pretpostavljam da postoji sudska odluka koja regulira sadašnje susrete i druženja između djeteta i roditelja,te ukoliko drugi roditelj svojim ponašanjem ometa i onemogućije ostvarenje iste potrebno je da u pisanom obliku o tome obavjestite nadležni CZSS i zatražite intervenciju,te tražite poduzimanje zakonskih mjera iz okvira ovlasti CZSS prema roditelju koji krši pravo djeteta na susrete i druženje.

 

U slučajau iskazanog fizičkog nasilja prema vama,a posebno prema djetetu,odmah obavjestite policiju i zatražite intervenciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nenajavljeni dolasci su oblik ometetanja susreta i druženje djeteta i njegovog roditelja i zbog toga se trebate obratiti CZSS kako je prije navedeno.

 

Pretpostavljam da postoji odluka suda koja regulira način susreta i druženja i da u toj odluci ne stoji da susretima treba biti prisutan i drugi roditelj (majka),tako da njena najava dolaska ne znači nikakvu obvezu.

 

Kako ste vi vlasnik kuće/stana niste ju dužni pustiti u isti,a ukoliko pri tome iskaže nasilje pozovite policiju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija