Jump to content

Preuzimanje predmeta koji je stigao poštom na carini


Tango1

Preporučene objave

Pozdrav,

Živim u Poreču. Kupio sam ebayem bicikl (u biti samo okvir i vilicu) iz Njemačke koji će mi prodavač poslati poštom. Bicikl će stići poštom u Rijeku. Znam da ću na vrijednost predmeta platiti 5 % carine + 22 % PDV-a. Ono što mi nije jasno jest da li ako je u cijenu uključen prijevoz znači da će mi bicikl ocariniti i poslati na kućnu adresu bez dodatnih troškova ili ću još morati platiti špeditera od Rijeke do Poreča (oko 100 km)? Ako da koliko će mi to otprilike koštati ? Mogu li zatražiti da mi predmet ocarine ali ne i pošalju već da ga sam dođem podići u Rijeku? Ako da mora li prodavač koji mi šalje paket napisati nešto posebno na paketu, da ovi iz carine znaju da predmet mislim sam preuzeti, a da ne želim da mi ga pošalju ? Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je mogu sam preuzeti, problem je samo da li će me oni obavijesti da mi je stigao paket?Ono što mi u biti nije jasno jest da li carina kad dobi paket ocarini pa proslijedi dalje (špediteru) koji pošalje paket u Poreč i debelo si naplati poštarinu ili me oni obavijeste tipa «stigao je za Vas paket morate ga preuzeti». Do sad sam naručivao samo manje stvari. Obavijestili bi me da je paket stigao samo ako u njemu nije bio račun ako ne ocarini bi ga prema računu i poslali mi doma. To su međutim bili mali paketi često ispod 300 kn. Ne znam da li kad ja platim prodavaču u Njemačkoj troškove prijevoza to podrazumijeva prijevoz do Hrvatske odnosno carine ili do mog doba? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija