Jump to content

slobodnougovorena najamnina


mgrbic

Preporučene objave

Dajte mi molim vas netko od pravnika ili jos bolje neki sudac objasni kako je moguce da u slucaju kada najmoprimac mora placati slobodnougovorenu najamninu sud dosudi najmodavcu najamninu koja je ne smjesna nego tragicna u iznosu od 15 kn po kvadratu.kakvog smisla ima pojam slobodnougovorene najamnine kada najmodavac ne odlucuje o visini najma njegovog stana?ovo postoji samo u ovoj drzavi a to je LEGALNI LOPOVLUK!da vlasnik ne odlucuje o svojemu nego netko drugi raspolaze njegovim vlasnistvom za kikiriki....katastrofa! :palacdolje :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik ni sudac. Ako želite odvjetnički savjet platite ga 500 kn + PDV. Ako želite doznati mišljenje suda tužite nekoga.

 

Moje mišljenje:

 

Sud je u pravu.

 

Sud određuje visinu najamnine po prosjeku cijene u vašem gradu. Krivi su vam vaši sugrađani koji prijavljuju nižu najamninu radi izbjegavanja plaćanja punog iznosa poreza.

 

Što vas sprječava da odustanete od iznajmljivanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sprjecava me to sto su to zasticeni najmoprimci sa slobodnougovorenom najamninom ili kvazislobodnom jer tu nije nista slobodno odredjeno.slobodnougovorena najamnina i zasticena najamnina se razlikuju samo na papiru u praksi su to jedna te ista stvar.zasticena najamnina pokriva samo visinu pricuve, a ne i poreze koje vlasnik mora placati i odrzavanje a da ne govorim o mozda nekakvoj zaradi (ustvari vlasnik jos placa stanaru za zivot) a slobodnougovorena iznosi 15kn po kvadratu sto ajde pokriva pricuvu i jedva porez, a zarade nema.E da jos nesto vezano za tih 15kn po kvadratu, to nije prosjecna visina najma u kartu nego je to visina po kojoj drzava ili grad iznajmljuju svoje gradske stanove.ovo o cemu pricam nije gradski stan nego privatni koji bi po papiru i zakonu trebao imati najamninu koju odredi vlasnik ili u najmanju ruku trzisnu vrijednost a ne da je vlsnik na gubitku.na kraju svega proizlazi da su bolje prosli oni kojima su stanovi nacionalizirani pa od drzave dobivaju neku smjesnu svotu kao obestecenje, nego oni koji imaju stanare u svom stanu jer se taj stan nemoze koristiti, nemoze se prodati, nemoze se iznajmiti po pravoj vrijednosti...ustvari je to samo prisilni trosak jer su troskovi pricuve poreza i odrzavanja veci od same najamnine.katastrofa! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna uprava vodi statistiku prosječnih cijena najamnina ukoliko na tom području postoji stanova za iznajmljivanje.

 

Ako postoji ta statistika sud je nju trebao uzeti u obzir.

 

Ali odmah da vam kažem da je tu više muljaže nego sa gradskim stanovima jer su porezi tako visoki da skoro nitko ne prijavljuje stvaran iznos najamnine. Razlika mi mogla biti mala ili nikakva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija