Jump to content

deložacija političkog zatvorenika


fusgenger

Preporučene objave

deložacija

 

Proljećar, bivši politički zatvorenik po pozivu ministarstva iseljeništva vraća se iz političke emigracije 1997 te dobiva na područjima od posebne državne skrbi nekretninu,započetu gradnju, a po zakonu o područjima od posebne državne skrbi. U tom zakonu, explicite se pominju čl.8, kategorija "bivši politički zatvorenici".Nekretninu dograđuje i vraća se sa obitelji u Hrvatsku. Nakon 8 godina vlast poništava "Rješenje" i obavještava političkog zatvorenika, u međuvremenu predsjednika udruge političkih zatvorenika,da je od danas u kući nelegalno, i da se ima u roku 8 dana iseliti i osloboditi od stvari, etc. Sada smo već u stanju ovrhe-deožacije! Za napomenuti, bivši vlasnik, državljanin Srbije je ostao u Srbiji, dao punomoć agenciji koja je kuću prodala nekom trećem (suradniku agrncije) za promet nekretninama. Sudci su stara komunistička garda i izgleda dobro umočeni u biznis, jer ovo nije usamljen slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalio sam se upravnom sudu ali im je praksa valda da te prvo izbace pa da onda tek upravni rješi. Što se tiče zaštite ulaganja, obzirom da sam praktički sam izgradio tu kuću, mislim da nema smisla tražiti zaštitu ulaganja.

Drugo pitanje: u toj nekretnini je prijavljena i Udruga bivših političkih zatvorenika, a kuća ima dva ulaza. Kako bi bilo kod deložacije reći da je Udruga u jednom ulazu a ja u drugom. Tako bi ja privatno bio izbačen ali bi Udruga, koja je pravni subjekt, i protiv koje nemaju ovrhu, ostala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija