Jump to content

Prekrsajni nalog - prolazak kroz crveno svjetlo - molim pomoc


tatamatarata

Preporučene objave

pozdrav svima,

 

veceras sam se neugodno iznenadio na povratku s posla kada me zaustavila policija i zatrazila da stanem sa strane na jednom ugibalistu. prvo sam mislio da mi nisu upaljena svjetla ali sve je bilo u redu.

policajac me nakon sto sam mu dao vozacku i prometnu upitao da li znam koje se svjetlo upalilo na semaforu kada sam usao u raskrsce? odgovorio sam da je svjetlo bilo zeleno.

sjeo je u auto, 20ak minuta sam cekao, napisao je prekrsajni nalog na 2000kn i 3 mjeseca bez vozacke dozvole, i otisao. Konkretno se radi o krizanju horvacanska – selska (ja sam se kretao u smjeru horvacanske ulice). Posto je kolona automobile sporo skretala u Horvacansku postoji realna mogucnost da se upalilo zuto svjetlo dok sam bio unutar samog krizanja. Cinjenica je da ja na to nikako nisam mogao utjecati jer je svjetlo u trenutku mog ulaska u krizanje bilo zeleno a opet kolona se nije kretala toliko sporo da sam ja mogao prethodno procijeniti da ce automobili nenajavljeno stati I time mene dovesti u prekrsaj.

I sto sad napraviti? Moram priznati da me ovakav cin, bez ikakvog objasnjenja, poprilicno pogodio. Evo sad sam prionuo citanju foruma I raznih news grupa kako bi provjerio da li su se ljudima dogadjale slicne situacije.

Procitavsi dosta postova na ovu temu cvrsto sam odlucio poslati prigovor na prekrsajni nalog jer ovo je doista drakonska kazna za nesto na sto nisam mogao utjecati. Ono sto me zacudilo je cinjenica da policajac nije ni pokusao utvrditi da li sam mozda pijan ili pod utjecajem opojnih sredstava jer ne znam u kakvom bi drugacijem stanju racionalna osoba isla ugrozavati ostale sudionike prometa I sebe.

 

Molim vas, ukoliko imate nekakav primjerak/obrazac napisanog prigovora da mi posaljete na mail adresu. Bio bi vam iskreno zahvalan.

 

Isto tako molim osobe koje su se nasle u slicnoj situaciji I poslale prigovor da podijele sa mnom iskustvo sto se nakon toga dogadjalo.

 

Oprostite na ovoj citavoj ispovijesti ali doista me to pogodilo.

 

Aktivan sam vozac vec 10 godina I nikada nisam napravio nikakav prometni ni bilo kakav drugi prekrsaj. Novcana kazna doista jest velika ali ono cega se jos vise bojim je oduzimanje vozacke dozvole na 3 mjeseca. Naime radim u marketing i prodaji i cesto sam na putu vozeci automobil od firme. Bez vozacke dozvole ostao bi u principu bez osnova za obavljanje svakodnevnog posla a to gotovo izvjesno garantira otkaz u ovako kriznim vremenima kad firme otpustaju ljude koji mogu raditi punim kapacitetom.

 

Ne znam da li ovi moji argumenti ista vrijede...

 

Unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i na svakom savjetu,

 

lijepi pozdrav,

T

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozači često prođu zaustavnu crtu u vrijeme dok je crvenim prometnim svjetlom zabranjen ulazak u raskrižje - a da toga nisu ni svjesni.

 

Svakako pišite prigovor, detaljno navedite vaše gledanje na taj događaj, obavezno priložite neku potvrdu o zaposlenju kao dokaz da vam je vozačka dozvola nužno potrebna i žalite se na izrečenu visinu zaštitne mjere. Tražite od suda da ispita policijskog službenika da se utvrdi mjesto na kojem se on nalazio i da li je sa tog mjesta sa sigurnošću mogao vidjeti prometna svjetla i vaše vozilo pri prolasku kroz raskrižje.

 

Što se tiče alkotestiranja, pretpostavljam da taj policijski službenik nije obučen za rad sa mjeriteljskim instrumentima ili njegova postaja nije opremljena dovoljnim brojem alkoholmetara.

 

Prazan obrazac prigovora možete dobiti u postaji čiji je službenik izdao prekršajni nalog, te se istoj toj posaji predaje prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šokirana sam jer se meni slično upravo dogodilo. Na istom križanju, Selska - Horvaćanska, iz smjera rotora sam skretala na Horvaćansku u lijevoj traci. BIla sam u koloni, a u desnoj je traci auto isto skrenuo, a samo je mene policija otpremila u naselje, naravno ja nisam imala pojma sto se dogada. Kad su me zaustavili, pitala sam sto se dogada i nije mi htio reci nego me otpilio i prvo trazio dokumente i onda rekao da sam prošla kroz crveno. Bila sam ful iznenađena jer sam uvjerena da je bilo zeleno, čak ni žuto...onda je on rekao da je sigurno bilo crveno jer da "na žuto ne idu" :)

Ni činjenica da sam studentica nije pomogla da mi ispisu kaznu od 2000kn koju bih prihvatila da sam zaista i počinila taj teški prekršaj, ali u ovom trenutku bi me samo snimka mogla uvjeriti u isto.

Jako sam razočarana. Uff. Već pune 3 godine vozim po Zagrebu i nisam imala problema i to mi je 1. kazna u mom petogodišnjem vozačkom iskustvu :(

Meni je problem novčana kazna jer ipak mogu na honorarni posao i na faks tramvajem.

Jel bi bili tako ljubazni pa mi objasnili kak tocno ide taj postupak žalbe - piše da se prilaže Sudu i Policijskoj upravi, ali mene zanima kako - poštom, osobno, što se točno napiše?

Nadam se da nisam prenaporna, mene je ovo isto pogodilo.

POzdrav,

Martina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija