Jump to content

Zalbeni rok 15 dana istekao ?


Zoros

Preporučene objave

Opcinski sud je donio rjesenje sa rokom zalbe od 15 dana od primitka. Zupanijski sud je zalbu druge stranke zaprimio 4 mjeseca od datuma donosenja rjesenja, i datuma kada sam ga ja primio. Pretpostavljam da je druga stranka odugovlacila sa primitkom rjesenja. Medjutim stranka ima odvjetnika koji ima ured i dolazi sedmicno na sud, pa je morao biti u stanju primiti rjesenje za svoju stranku na vrijeme kao i napisati zalbu. Da li mogu zahtijevati da je zalba primljena nakon “razumnog roka” i stoga nevazeca ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ne.

 

Kao prvo, ovdje ne postoji nikakav razumni rok, nego rok propisan zakonom.

 

Drugo, stvar je suda da ocijeni da li je stranka namjerno izbjegavala primiti rješenje ili ne, i da li je žalba dostavljena u zakonskom roku.

 

Treće, žalba se podnosi posredstvom općinskog suda, koji onda dostavlja spis županijskom sudu. Ako je spis zaprimljen u roku od 4 mjeseca na županijskom sudu, to je sasvim uobičajeni rok za sudove u nekim mjestima, npr. Zagrebu. Računajte: cca mjesec-dva za dostavu (naročito ako prva dostava iz nekog razloga nije uspjela), 15 dana za žalbu, preostaje mjesec-dva za obradu na općinskom sudu i dostavu županijskom.

 

To zašto je potrebno mjesec dana za dostavu prvostupanjske odluke, i kako to da neki predmeti ipak budu "čarobno" riješeni na drugom stupnju u puno kraćim rokovima je potpuno druga tema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija