Jump to content

Obrt,veliki minus,porezna prijava


mahniti2007

Preporučene objave

Znaci ovako:

Za 2007 podnešena je porezna prijava sa nekom dobiti.Iste godine ulozili su se novci u neke projekte i poslove koji su propali (dio vlastitih sredstava dio kredit).

U 2008 obrt nema posla iz gorenavedenog razloga,nadalje porezna blokira racun jer porez na dobit nije placen,te neki racuni iz 2007 dospiju na placanje u 2008,takodjer i kredit iz banke.

Stvorio se veci dug i sada normalno treba ponovo podnijeti poreznu prijavu.

Da li ja normalno podnosim poreznu prijavu i cekam rijesenje,pa sta bude?

Sto u biti ta blokada i dug po racunu banke znace u ovoj situaciji,da li ce biti nekakve inspekcije,pregleda poslovanja par godina unazad ili nesto slicno?

Ima li tko slicnih iskustava/saznanja oko ovakve situacije.

Spominju se financijske policije i sve zive institucije koje ce sada pod povecalom pregledati poslovanje od a-z.

Nisam nista radio mimo zakona - jednostavno stvari su se tako poslozile i ja sam nagrebao.

 

Znaci, pravno me zanima sto u biti mogu ocekivati.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Govorite o dobiti a ne o dohotku.Da li ste obrtnik dobitaš (u dvojnom knjigovodstvu) ili ipak dohodaš?Bez obzira na blokadu žiro računa Vi podnosite redovitu godišnju prijavu poreza.Onoga momenta kada je dohodak/dobit negativna ne morate očekivati nikakve sankcije od strane ministarstva financija-porezne uprave.Normalno je da i dobre firme u nekoj godini imaju negativno poslovanje, upravo zbog velikih investicijskih ulaganja, ulaganja u opremu,kupnje strojeva,zemljišta,poslovnog prostora,strojeva,materijala.Potrebno je samo da uz godišnju poreznu prijavu napišete dopis za obrazloženje negativnog dohotka/dobiti kao što ste i ovdje naveli:ulaganja u projekte i poslove koji se nisu realizirali što je rezultiralo negativnim dohotkom/dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna nema "običaj"ići prije ili poslije blokade.Zna se kada dolazi do inspekcijskog nadzora:kada vas netko prijavi ako ne poslujete po zakonu,kada tražite veliki povrat PDV-a,kada procijeni da je poslovanje sumnjivo,redovita kontrola unutar 5 godina poslovanja..U svakom slučaju,ako su poslovne knjige u redu ne vidim razloga panici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija