Jump to content

Slika kao dokaz? Parking, bla bla


_Dado

Preporučene objave

Jedan auto se standardno parkira na tuđem parkirnom mjestu. Parkirno mjesto je plaćeno, postoji ugovor i plaćen je porez. Ukoliko se vozlio slika, gdje se točno vidi na kojem je parkingu, tip i marka vozila, registracija dali bi to policiji bio dovoljan dokaz da pošalje kaznu, ili prijavi prekršajnom sudu? Po kojem zakonu odgovara osoba koja parkira na tuđe parkirno mjestoi gdje je ta osoba svijesna čije je to parkirno mjesta. Dali samo kao nepropisno parkirano, ili ovdje ima elemenata kaznenog djela, pošto bi to bilo zaposjedanje tuđe imovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To vozilo koje ometa tuđi posjed je sukladno ZSPC-u vjerovatno propisno parkirano, čime nije posao policije da ga izmjesti ili sankcionira.

 

Od nadležne policijske uprave, uz obrazloženje, možete doznati tko je vlasnik ili korisnik vozila i tužiti ga za ometanje tuđeg posjeda.

 

Radi se o Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (»Narodne novine«, br. 91/96., 68/98., 137/99., 22/00., 73/00., 114/01., 79/06., 141/06 i 146/08).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad dotični gospodin ponovo bude ometao tuđi posjed, vlasnik fotografirati, zvati policiju, policajcima odmah reći da će te od njihovog načelnika tražiti službenu zabilješku koja će vam biti potreban dokaz prilikom tužbe.

 

Sukladno čl. 21. st. 3. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima vlasnik je dužan tužiti počinitelja u roku od 30 dana od saznanja za ometanje posjeda.

 

Za to će vam trebati odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija