Jump to content

Objašnjenje


dado37-

Preporučene objave

Hrvatski sam branitelj od 1991-1995 dragovoljac pričuvnog sastava MUP-a.

podnio sam zahtijev 2005 za ostvarenje prava na RVI i dobio sam 30% PTSP. na prvostupanjskoj komisiji sada čekam riješenje od drugostupanjske komisije.

Zanima me šta poslje toga slijedi i koji je redsljed daljnjeg postupka šta trebam raditi.nezaposlen sam nemam nikakva primanja šta da radim.što dalje to mi je gore i gore jedino da se ubijem pa da vide da sam stvarno bolestan,moja nevjenčana supruga me mora durati a ja živim na njen teret.

pomagajte šta da radim dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo u MUP tražiti potvrdu o statusu dragovoljca i branitelja te moraš kod njih vidjeti-razgovarati na koji način ćeš riješiti pravo na čin-zvanje odnosno da pošalju tijekom rješavanja tvog predmeta u mirovinsko dokumentaciju na kojoj piše koju si funciju - čin imao. Imat ćeš pravo na povoljnije priznavanje čina-zvanja (mislim da je 2 čina "gore") jer si HRVI i kopiju rješenja o statusu HRVI ponesi u MUP. Moraš se posavjetovati sa svojim liječnikom opće prakse iz razloga što će ti on odraditi svu ostalu medicinsku dokumentaciju i ispuniti obrazac-zahtjev za umirovljenjem (morat ćeš i kopirati svoj liječnički karton koji liječnik mora ovjeriti). Isto tako trebao bi odraditi psihološko testiranje. Možeš tražiti uputnicu za psihološko testiranje od svog liječnika ili otići privatno (kod privatnog se mora platiti oko 500 kn ali manje čekaš), a u bolnici (preko uputnice) je besplatno ali moraš se naručiti pa čekati,(u Osijeku 3 mjeseca).

 

Dakle, prvo kod svog liječnika i u MUP.

 

 

 

 

24bosub.jpg

 

w1qp3n.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod obiteljskog liječnika, koji popunjava obrazac IN-2, znači priprema te za invalidsku mirovinu, jedan dio popunjava liječnik, dok jedan dio "opis radnog mjesta" popunjava poslodavac, gdje si radio. Uz ovo što je Mrlja naveo ili nacrtao, treba ti i ratni put, a potom nakon obrade sve dokumentacije završavaš kod područnog vještaka HZZMO-a, koji će prihvatiti ili ne tvoj odlazak u invalidsku mirovinu. Ako te šalje u mirovinu, svoj prijedlog o mirovini šalje u Zgb, a u krajnosti u MOBMS na reviziju. I normalno, naoružaj se strpljenjem i raznim ne logičnim rješenjima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala ali ja več jesam obavio i to kod psihologa sve imam sada čekam riješenje od drugostupanjske komisije ali neznam šta dalje.

 

Razgovaraj sa svojim liječnikom koji će da ispuni zahtjev-obrazac za vještačenje o radnoj sposobnosti u HZMO, predaj svu dokumentaciju (ili će to predati liječnik) u mirovinsko i čekaj da dođeš na red.

 

Možeš podnijeti zahtjev za mirovinu i sa prvostupanjskim rješenjem o statusu HRVI (ne moraš čekati drugostupanjsko rješenje).

 

U ovom podforumu imaš sve o tome pa malo pogledaj teme i sve ćeš pronaći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija