Jump to content

Greška liječnika iz poliklinike osiguravajućeg društva


Mak

Preporučene objave

U siječnju 2008 god. sa Osiguravajućom kućom koja ima svoju polikliniku potpisala sam Policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, i platila godišnju premiju.

 

U prava po Polici je ulazio sistematski pregled koji je počeo ultrazvukom i pregledom liječnika internista specialiste. Na osnovu njihovih nalaza ordinirana mi je hitna operacija i upućena sam kirurgu da se to najhitnije obavi.

 

Više od 3 mjeseca sam prolazila strahove, nespavanja, znojenja i duševne bolove. Napravila sam sve predoperacione preglede, anesteziologa, da bi na kraju MR magnetska rezonanca definitivno pokazala da je taj organ zdrav! Isto su pokazala i prethodno obavljena 2 nalaza UZV - ultrazvuka.

 

Mislila sam da ću plačanjem tog osiguranja dobiti "bolju uslugu", a dobila sam velika uzrujavanja i strah.

Ostale preglede na koje sam imala pravo nisam više radila, jer sam izgubila povjerenje!

 

Sada kada je prošlo određeno vrijeme i kada se potisnuto iskustvo opet diglo na površinu sa dolaskom njihovog računa za slijedeču godinu, pitam znalce!

 

Da li ja imam pravo na odštetu radi višemjesečnih patnji i strahova zbog nestručne dijagnoze i slanja na hitnu operaciju.

U ugovoru samo stoje sve one klauzule koje štite njih,ali nema ništa o tome koja su prava osiguranika tj. ne postoji mogućnost njihove pogreške !?

 

Lijepo molim da mi netko odgovori! Zahvalna na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani!pošto sam i ja radila u croatia osiguranju dok prije par mjeseci nisam otišla u invalidsku mirovinu malo me iznenadio vaš slučaj.naime meni je upravo poliklinika mašeg društva pomogla u ostvarenju prava na mirovinu.niste naveli o kojoj kući se radi ali pravo na odštetu u svakom slučaju imate.mislim da bi istu najbrže i najlakše ostvarili u dogovoru s osiguravateljem koji bi vam istu isplatio preko police osiguranja odgovornosti koju svaki liječnik mora imati i iz koje se isplaćuju odštete za slučaj pogreške.stoga vam preporučujem da se obratite osiguravatelju s medicinskom dokumentafcijom i zatražite odštetu na koju nećete dugo čekati.a što se tiče liječnika koji je pogriješio ni on nije potreban kao antireklama kući u kojoj ste osigurani i koja će nadalje razmotriti ugovor s istim a vama će u najkraćem mogućem roku osigurati novi sistematski pregled kod interniste kojeg sami odaberete.moja osobna preporuka bila bi dr.hrstić irena na rebru koja je najkvalitetnija liječnica koju sam ikad upoznala.uz najljepše želje za što bržim ozdravljenjem pozdrav od marryah.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Hvala Vam lijepa na stručnom odgovoru, kojim smo bogatiji za nova saznanja naših prava!

 

U pitanju, namjerno nisam navela o kojoj "kući" se radi, da im za sada ne radim negativnu reklamu! ( ne radi se o Croatia osigiuranju )

 

Ono što je bitno:

 

Platila sam Policu, zdrava otišla na prvi pregled u sklopu sistematskog pregleda, a izašla šokirana - kao teški bolesnik koji je upućen na hitnu operaciju!!!

 

Druge liječnike - specijaliste su obvezivali ti nalazi. Tri mjeseca sam strahovala bojeći se vrlo ozbiljne operacije koja je indicirana, mučila sam se sa bezbroj nepotrebnih i neugodnih specijalističkih pregleda!

 

Kako uopće vrednovati odgovornost obeštečenja za toliko proživljenih strahova, nespavanja, stresne situacije cijele obitelji - supruga i djece?

 

Koliko potrošenih živaca, nespavanja, boli i patnji, te vremena i novaca za sve te nove dodatne preglede, da bi se na kraju po stručnjacima - specijalistima drugih bolnica, dokazalo da se radilo o nestručnoj i gruboj liječničkoj greški kod postavljanja dijagnoze.

 

Kako se uopće postaviti u odnosu na zahtjev za nadoknadu štete za sve te boli?

 

Još jednom, hvala Vam na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija