Jump to content

Izuzeće sudca u brakorazvodnoj parnici


mg0901

Preporučene objave

Potrebna mi je pravna pomoć.

Moja supruga je napustila obitelj prije dva mjeseca.Tj.20.10.2008 godine.Činjenica jest da je pokrenila 12.12.2008 godine brakorazvodnu parnicu.Danas sam dobio poziv za sud na dan 04.02.2009 godine.Sve mi je to nekako prebrzo.Ona ima dosta rodbine u sudu,pa smatram da je namjerno netko progurao spis da se što prije brak razvede.U braku smo 9 godina.Imamo sina od pet godina.Ona je u tužbi navela da je nezaposlena i da djete pripane njoj.Ona sad živi kao podstanar.Ja imam vlastitu kuću i primanja od 7000 kn.Sad bih postavio pitanje.Da li mogu odmah na prvom ročištu tražiti izuzeće svih sudaca jer im ne vjerujem,a naročito osobe ic centra za socijalnu skrb, i smatram da je u nekom prijateljstvu ili rodu netko tko je sve to poveo ili sudac možda i zatražiti da se spis premjesti u neutralan sud,recimo županijski sud u splitu,i kakve su mi šanse da dobijem dijete.Ona je imala firmu koja joj je upala u velike dugove i ujedno je pokrenuta i kaznena prijava za zlouporabu kartice.Firma je zatvorena.Njena privremena adresa je u mjestu koje pripada Splitu,a na osobnoj je Sinj.Pomozite mi u savjetu.Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani, ja nisam pravnik i ne mogu vam dati pravni savjet, ali imam dosta iskustva. kao prvo ovaj rok od podnošenja zahtjeva do prvog ročišta uopće nije kratak -dapače.pošto imate maloljetno dijete sud će vas na prvom ročištu samo uputiti na centar gdje će te obaviti najmanje dva - tri " mirenja "i iza toga se zakazuje drugo ročište. bez brige- dugo će trajati. moj savjet vam je da potisnite ogorčenost u drugi plan i da nastupate hladne glave i iznosite činjenice jer ako su one na vašoj strani šanse za dobivanje skrbi nad djetetom rastu. isto tako savjet svim očevima koji ja mogu dati je da ako traže skrb nad djetetom samo da bi kontrirali bivšim suprugama , bolje da to ne čine.odgoj djeteta je velika odgovornost.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na spomenti grad i ne tako davno iznesena forumaška iskustva, nije nemoguće ni doživjeti posredovanje sa uzimanjem izjavama i utvrđivanjem uzroka poremećenih bračnih odnosa, pokušajem mirenja, upoznavanjem s pravnim i psihosocijalnim posljedicama razvoda braka, procjenom roditeljskih sposobnosti i redom sve što bi već tijekom te procedure trebalo ići, a u obličju obiteljskog teama kojeg čini jedna osoba (pravnik) i da traje jednokratno manje od sat vremena nakon čega se izdaje... stručno mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izuzeće u parničnim postupcima je regulirano Zakonom o praničnom postupku.

Preko ovog linka pogledajte odrednice zakona koje se na to odnose:

 

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zpp-03.asp

 

Već vam je u prethodnim postovima odgovoreno u vezi roka od podnošenja tužbe za razvod pa do sazivanja prvog ročišta,te upućivanja na CZSS zbog postupka posredovanja prije razvoda braka.

 

Za parnični postupak radi razvoda braka nadležan je općinski sud (ne županijski) prema mjestu prebivališta supružnika.

 

Smatram da bi bilo dobro da angažirate odvjetnika koji će vas zastupati,jer po svemu sudeći predstoji vam dugotrajan sudski postupak u kojem će se među ostalim odlučivati i s kojim će roditeljem djete nastaviti živjeti po razvodu braka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima dosadašnjim,ali niste mi odgovorili na ono najbitniji.Da li mogu zatražiti izizeće sudca pojedinca i svih sudaca na općinskom sudu.Naveo sam da je njena adresa prebivališta u drugom mjestu koji ne pripada ovom sudu.Ta njena adresa nije na osobnoj iskaznici,ali je navedena na ugovoru o najmu stana ,a i na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija