Jump to content

Kuća privatna, okućnica društveno vlasništvo?


Step

Preporučene objave

Pozdrav svima, evo jedan događaj:

 

Sa svojim rođacima sam potpisao ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, kada sam htio prepisao vlasništvo na sebe, onda sam sudskim rješenjem saznao da sam se uknjižio na vlasništvo kuće dok sam za okućnicu dobio prijenos prava korištenja jer je uknjižena kao društveno vlasništvo (kuća je u Zagrebu).

 

Na žalost nemam nikakvih dokumenata o toj kući i okućnici osim ovog rješenja.

 

Pitanje:

dali je moguć upis prava vlasništva na okućnicu, ako ću moći ići na brisanje (to sam pročitao u ranijim temam) društvenog vlasništva kod koga se to radi i dali mogu to učiniti bez rođaka jer već imam ugovor o dosmrtnom uzdržavanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi o obiteljskoj kući onda samo treba na gruntovnici predati zahtjev za brisanje društvenog vlasništva. Čak i za obiteljske kuće koje su građene na tuđoj (po gruntovnici) nacionaliziranoj zemlji, u vrijeme socijalizma.

 

Sud je u presudi samo opisao stanje nekretnine kako je bilo upisano u gruntovnici u trenutku presude, jer nije mogao drugačije napisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj gubiti nadu.

Ja sam jednu dozvolu ganjao četiri godine. Prvo me susjed zafrkavao, žalbom srušio lokacijsku, pa novi GUP sa novim uvjetima, promjena projekta, pa opet susjed dok mu nisam zaprijetio tužbom za štetu...

 

Paralelno sa rješavanjem gruntovnice, zatraži na odsjeku za graditeljstvo izvod iz prostornog plana, da vidiš što se može graditi. Možeš kontaktirati arhitekta ,da napravi idejni projekat. Sve to može potrajati . Zašto čekati dok se riješi gruntovnica?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija