Jump to content

Natječaj svjetske banke


dragonfly

Preporučene objave

Molio bih za savjet oko sljedećeg problema:

 

Turistička zajednica moga mjesta raspisala je natječajza radno mjesto za savjetnika, tj. voditelja turističkog ureda Turističke zajednice Općine. TZ je dobila sredstva od MRRŠVG na ime troškova darovnog ugovora i zajma Svjetske banke, sve to u sklopu Projekta socijalnog i gospodarskog razvoja.

Na natječaj sam se javio s urednom dokumentacijom. U prvom kontaktu s odgovornim osobama bilo je da ćemo svi biti pozvani na neki oblik testiranja pa tko riješi najbolje tome posao. Kako nismo dobivali nikakve pozive (govorim za sebe i za još jednog kolegu koji se je isto javio na natječaj) pokušali smo kontaktirati razne osobe, od načelnika opčine koji nas je uputio na povjerenika Svjetske banke za županiju. tako smo kontaktirali i povjerenika Svjetske banke koji nam je objasnio da on nema gdirektne veze s izborom i načinom izbora nego sam prati da li je sve legalno.

 

Danas sam dobio obavijets da je za radno mjesto izabrana osoba XY kao najbolje ocjenjeni kandidat.

 

Najviše me iznenadio dio obavijesti na kojem je navedeno da se protiv navedenog odabira ne može izjaviti žalba.

 

U natječaju je navedeno da će odabrani kandidati biti odabrani prema smjernicama iz publikacije Svjetske banke: Izbor i upošljavanje savjetnika od strane korisnika sredstava Svjetske banke, rujan 2005.

 

Da li netko zna da li je legalno da se na ovakav natječaj ne može žaliti?

I molio bih nekoga ako ima smjernice svjetske banke za upošljavanje da mi ih pošalje na e-mail.

 

P.S ispričavam se za gramatičke i stilske grjške.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sto se tice radnih odnosa (a radni odnos se zasniva jedino ugovorom o radu te temeljem rjesenja u drzavnoj sluzbi), u rh postoji obveza raspisivanja javnog natjecaja samo za drzavne i javne sluzbe. kako turisticka zajednica ne spada u navedene kategorije, i kako je ocito da je ona poslodavac, a ne svjetska banka, nema niti obveze natjecaja, a slijedom toga niti prava na zalbu.

 

no, sad pricam samo vezano za radne odnose, jer, koliko sam shvatila, vi ste se javili za mjesto konzultanta, a obicno su konzultanti zaposleni temeljem managerskih ugovora, sto je specifican ugovor gradjanskog, obveznog prava, koji ponekad zna imati i mjesoviti karakter te sadrzavati i uglavke koji su karakteristicni za ugovor o radu.

 

 

trebalo bi provjeriti ipak kod svjetske banke, njima sigurno nije svejedno koju ce osobu uzeti za projekte u koje ulazu ogromne novce. mozda da njih kontaktirate direktno, a ne preko povjerenika za zupaniju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znaci, ovdje se uopce ne radi o radnom odnosu, vec ugovorima o uslugama, suradnji, menadzerskom ugovoru i slicno. dakle, na krivom ste pdf-u, drugim rijecima :-D

 

isto je vidljivo i iz same smjernice (IV. vrste ugovora i vazne odredbe).

 

u samoj smjernici vam pise da zajmoprimac nema obvezu oglasavanja. medjutim, u odredjenim slucajevima, zajmoprimac moze razmotriti prednosti oglasavanja ako to z eli.jednostavno ce medju zainteresiranima ili medju onima kojima se izravno obrati, izabrati najboljeg, nema nikakve obveze natjecaja.

 

"Odabir konzultanata pojedinaca obavlja se na temelju njihovih sposobnosti za izvršenje predmetnog posla. Oglašavanje nije potrebno , a konzultanti ne trebaju dostavljati ponude. Stručni se savjetnik odabire usporedbom sposobnosti najmanje trojice kandidata koji su iskazali interes za predmetni posao ili im se zajmoprimac izravno obratio. Pojedinci koji su uzeti u obzir radi usporedbe sposobnosti moraju ispunjavati minimalne uvjete u pogledu mjerodavnih sposobnosti, a pojedinci koje zajmoprimac odabere radi angažmana moraju se odlikovati najvišom razinom sposobnosti i biti u potpunosti kadri obaviti predmetni posao. Sposobnost se ocjenjuje na temelju stručne spreme, iskustva i, prema potrebi, poznavanja domaćih prilika poput jezika, kulture, upravnog sustava i državnog ustroja."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači nemamo nikakvo pravo na žalbu ?

 

Malo su mi čudna ta pravila jer se daje mjesta za zakulisne igre. Ovakva pravila za izbor kao da su izmišljena za muljaže. Možda ih si je netko i sam napisao s tim ciljem.

 

Osim direktnog kontakta Svjetske banke, da li imate još kakav prijedlog za daljnje postupke?

 

Hvala za sve dosadašnje odgovore!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija