Jump to content

Ortaštvo i porezna


mperek15

Preporučene objave

MOLIM VAS DA MI POMOGNETE U RIJESENJU MOG PROBLEMA.

2006 G. SAM USLA U ORTASTVO I BILA 55 POSTOTNI VLASNIK,U MEDUVREMENU SU SE ODNOSI SA ORTAKOM POGORSAVALI TE SMO 2008 G PAPIRNATO PREKINULI ORTACKI UGOVOR.POSLIJE TOGA JE U POREZNOJ UPRAVI OSTAO DUG OD 60 000 KN,A POSTO SAM JA 55% VLASNIK DUG JE NA MOJE IME BEZ OBZIRA NA ORTASTVO (TAKO SU MI REKLI U POREZNOJ UPRAVI).JA SAM SAMOHRANA MAJKA TRENUTNO BEZ IKAKVIH PRIMANJA,POREZNA UPRAVA ME TERETI ZA CIJELOKUPNI DUG,NIKAKVU IMOVINU NEMAM SA KOJOM BI POKRILA TAJ DUG..IMAM LI JA IKAKAV IZLAZ IZ CIJELOKUPNE SITUACIJE,ILI BAR POSTOJI NEKAKAV NACIN DA MI SE OTPISE DUG ILI BAR DA SE TERETIM ZA TIH 55 POSTO?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U poreznoj upravi su vam dobro rekli:ukoliko ste vi bili nositelj zajedničkog obrta,na vaš jmbg se evidentirao dug za pdv,doprinose za radnike i vaše doprinose.U partnerstvu se po postotku dijele jedino primitci i izdatci, tj.konačni godišnji dohodak, na koji se plaća porez po postotku ostvarenog dohotka ortaka.

 

Dug treba platiti,pa otiđite u poreznu dogovoriti obročno plaćanje prije nego vam pošalju rješenje o ovrsi jer ćete si tek tada zakomplicirati život.

 

Porezne obveze treba redovito ispunjavati,u slučaju nemogućnosti plaćanja reagovati na vrijeme,zaustaviti i zatvoriti poslovanje i zaista mi nije jasno zašto poduzetnici čekaju da dug preraste okvire u kojima ga mogu ispoštovati pa se tek onda pozivaju na neznanje,zastare i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,ali mislim da niste dobro shvatili o cemu je zapravo rijec.Kad sam ulazila u ortastvo nisam znala da sa tih 55 posto preuzimam cijelokupnu situaciju u poreznoj upravi,rijec je zapravo o tome da je mene moj ortak izigrao,te se ja sad nalazim u bezizlaznoj situaciji.Novaca niti ikakve imovine koja bi pokrila cijelokupan dug ili bar dio nemam,bivsi ortak se izgubio te sa njim ne mogu stupiti u kontakt,a i da stupim ne bi bilo efekta jer ne zeli nista platiti.Po tome znaci pravda ne postoji,jednostavno trebam stvoriti te novce ili ici u zatvor.Dali postoji ikakvo dugo rijesenje,dali je porezna uprava ikada ikome u slicnoj situaciji otpisala porezni dug,ili ga bar podijelila po visini udjela u ortastvu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija