Jump to content

žena mi odvela dijete, molim pomoć pravnu hitno!


PAPUNDEK13

Preporučene objave

Žena mi je jučer odvela dijete najprije je sve porazbijala po kući i otišli svojim roditeljima.Danas je došla sa svojim ocem koji mi je prijetio da ako zovem policiju da ću se morati iseliti iz države(onj kao neki mafijaš).Odnijela je svoju odjeću a najavila mi je da sutra dolazi s kombijem po namještaj koji je moj jer ja sam sam prije dvije godine uredio roditeljski stan(koji su mi oni ostavili).Za sve posjedujem račune(kao da sam znao da će doč do vraga).MOLIM VAS pomoć šta da radim sutra?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da sad ne bi bio patetican pa rekao,najbolje bi bilo da se dogovorite,da nadjete neki kompromis,vi biste sigurno rekli takva vrsta pomoci mi ne treba,meni treba pravna pomoc.Ako ste stvarno shvatili,da sa tom zenom,odnosno jos uvijek vasom zakonitom zenom,vise zivota nema,da su vasi bracni odnosi tesko i trajno poremeceni ja vam predlazem tuzbu za razvod braka.Sto se tice imovine zakon predvidja zajednicku imovinu i licnu imovinu.Stan koji ste naslijedili od vasih roditelja iskljucivo priprada vama,a sva imovina koja je stecena u braku dijeli se na dva jednaka dijela,bez obzira sto ste ih vi kupili jer zakon priznaje i "pasivni" doprinos porodici.(npr. zena koja je domacica,iako nije radila,ostvaruje pravo na podjelu zajedničke imovine).Sto se tiče oca mafijasa koji dolazi kamionom da nosi stvari koji je navodno njegova kcerka kupila,od toga nema nista nije on sudski izvrsitelj,vama ostaje mogucnost da pozovete policiju zbog smetanja posjeda."Kamion" bi ipak morao pricekati donosenje pravosnazne presude o raspojedjeli bračne stečevine.

Tesko je kad dodje do tih stvari,najbolje je naci neko kompromisno rjesenje,a ovako stoji pravna situacija..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaša je procjena možete li se ipak pomiriti, a ako ne mislite da je to moguće, želite li se boriti za dijete, i za svoja prava, ili se povući.

 

Ako sve vodi razvodu, preporučam slijedeće:

 

ODMAH napisati prijavu policiji, opisati cijeli događaj. Da je supruga porazbijala stvari i otišla sa djetetom. Naglasite da niste bili nasilni niti prijetili (naravno, ako je to istina, pišem ovo u dobroj vjeri). Da je tast prijetio i da njegove prijetnje držite ozbiljnima obzirom na njegov 'renome'. Danas se ipak takve prijetnje ozbiljnije tretiraju, naročito ako je dotični poznat policiji. Napišite i da prijeti da će voziti Vaše stvari.

Prijavu donijeti u dva primjerka, i da vam potvrde primitak.Nikakve usmene prijave. Jedino telefonski poziv ako je frka.

 

Istu prijavu podnijeti i u nadlžni Centar za socijalnu skrb, isto pismeno, i sa potvrdom na kopiju. Od CZSS također trebate tražiti da vam omogući pristup djetetu, jer do sudske odluke oba roditelja imaju jednako pravo na pristup djetetu.

 

Ovo morate učiniti ODMAH, jer će u slučaju eskalacije gotovo sigurno supruga i tast Vas optužiti da ste nasilnik!

 

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija