Jump to content

Odbijanje poslodavca na upit kada da dodem raditi nakon bolovanja


neno123

Preporučene objave

Štovani bio sam na bolovanju od 03.01.2009 i zaključeno mi je sa 24.01.2009(uredno imam doznake te sam potvrdu o bolovanju faksirao u roku od 2 dana nakon početka bolovanja) te bih trebao 26.01.2009 ici raditi poslao sam šefu sms jer nisam u mogucnosti nazvati zbog financijskog stanja,i on mi je po drugoj osobi porucio da neka ja nazovem u firmu ako me što zanima te mi ne želi reci kada da dodem raditi.Na koji nacin mogu se dogovoriti da dobim sporazumni otkaz a da imam pravo na prijavu na zavod za zapošljavanje ili ako mi ne javi kada da dođem na posao ako se ne javim 3 dana da li cu dobiti otkaz i moci se prijaviti na zavod za zapošljavanje jer očigledno me netrebaju tamo,radi se o jednom velikom trgovačkom centru.

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako ti ne znaš kada trebaš doći raditi?! :-o

pa onako kako ti piše u ugovoru odnosno dolaziš na posao u ono vrijeme kako si dolazio prije bolovanja. Ne vidim u čemu je problem.

Kod "sporazumnog otkaza" (zapravo se radi o sporazumu o prestanku radnog odnosa) nemaš pravo na naknadu s osnova nezaposlenosti, već jedino kada ti daješ izvanredni otkaz (koji mora biti detaljno obrazložen) ili kada poslodavac tebi da poslovno uvjetovani otkaz (uzrokovan gospodarskim razlozima).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na posao trebate doći odmah prvi slijedeći dan nakon što vam je zaključeno bolovanje, dakle ako je doznaka do 24. siječnja na posao se trebate javiti 25-og, odnosno 26-og ako vam je nedjelja neradna. To znači pojaviti se na svom radnom mjestu navedenog dana odmah ujutro od kada vam radno vrijeme i počinje. Problem je poslodavca gdje i kako će vas rasporediti, a vaša je obveza pojaviti se. I da, neopravdan izostanak s posla 3 dana je razlog za izv. otkaz od strane poslodavca. Ako sklopite sporazumni nemate pravo na naknadu. Istu ćete ostvariti i ako dobijete redoviti otkaz od strane poslodavca, ako vam radni odnos prestane istekom ug. na određeno..ima tu toga više pa vas upućujem na stranice Hrv. zavoda za zapošljavanje. Naknada je također vezana i uz vrijeme provedeno na radu. Ako pitate samo za prijavu na Zavod, prijavit ćete se u roku od 30 dana od dana kada vam je radni odnos prestao (bez obzira kako).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija