Jump to content

upis dodatnih kvadrata stana


absolute

Preporučene objave

Pozdrav svima,

odlucila sam kupiti stan u Zagrebu, ali naravno to bas nije onako jednostavno kao sta sam mislila.

Nasla sam jedan stan u potkrovlju. Na gruntovnici se vodi samo 30 m2. U stvarnosti se je desilo to da su na tih prvih 30m2, vlasnici sagradili jos 50 m2 za koje su prije tridesetak godina trazili gradjevinsku i uporabnu dozvolu, te ih i dobili. Znaci, stan sada ima oko 80m2.

Nakon sta je zgrada etazirana (inace bas to i nije tako lako naci), vlasnik stana je otkupio i dijelove tavana koji su bili od drugih vlasnika te ih pripojio sebi. Znaci, radi se o jos otrpilike dodatnih 90 kvadrata.

Vlasnik kaze da nece biti nikakav problem upisati sve te kvadrate u gruntovnicu. On jos uvijek nije podnio zahtjev da to upise zato sta mu je umrla majka (koja je bila zajedno s njim vlasnik stana) i sada ceka ostavinsku raspravu kako bi prvo vlasnistvo prenio na sebe. Rekao je da ce to sud, odmah nakon ostavinske rasprave, direktno dati u gruntovnicu, te ce se upisati svi ti ostali kvadrati stana.

 

Htjela bih znati da li je to zastvarno tako lako upisati i da li se u tom procesu upisivanja moze desiti da vide da fali neki dokument i jednostavno obustaviti to upisivanje.

 

Zastvarno ne znam da li da se upustam u tako nesto. Moja ideja je da se kupuju stari stanovi i da se renoviraju, ali koliko prvo problema se mora rijesiti......i da li se uopce mogu rijesiti???

 

Hvala unaprijed na odgovoru!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija