Jump to content

Socijalna prava preko CZSS


logika

Preporučene objave

Poštovani poznavatelji ovih propisa i prava iz djelokruga Centra za socijalnu skrb, molim Vas da mi pokušate pomoći u slijedećem; 81-godišnjakinja živi sama i ima jednu parcelu zemlje koju zbog starosnog-fizičkog-zdravstvenog stanja nije sposobna obrađivati, dakle radno nesposobna. K tome raspolaže još jedino s 415,00 kuna obiteljske mirovine mjesečno. Druge nikakve imovine nema.

Molim za slijedeće odgovore;

1. da li gore opisana osoba ima pravo na razliku od visine njene mirovine do iznosa naknade socijalne pomoći (čujem da je ta naknada znatno veća od njene mirovine) i kolika je visina te naknade

2. da li gore navedena osoba ima pravo po starosnom i zdravstvenom osnovu pravo na naknadu za njegu i uzdržavanje ako bi i ostvarila uz mirovinu i razliku naknade socijalne pomoći

3. da li gore opisana osoba i uz ove naknade bi imala pravo na subvenciju u nekom dijelu za komunalne režije (voda, struja i dr.)

Ljubazno molim ako znate predmetne propise i iznose, kao i proceduru kako navedenoj osobi ostvariti ta prava, javite se i pomozite, molim u ime gore spomenute starice, jako ćete joj pomoći i dobro djelo učiniti.

Hvala unaprijed u moje ime i ime potrebite starice :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Haj, zar baš nitko ne zna odgovore na ovo postavljeno pitanje ili možda nitko nije zainteresiran pomoći mi jer bi to trebalo učiniti za jednu staru nemoćnu sirotu bakicu. Toliko je u ovoj lijepoj našoj, nažalost, ljudi na socijali preko CZSS, a sada nitko da mi odgovori. Molim Vas, prijatelji dajte mi odgovore da mogu i znam što i kako tražiti za siroticu. Ma pitam se, zar baš u ovoj zemlji nitko od socijalnih radnika , tzv. socijalaca ne ide na ovaj forum, pa da kao takvi i daju kompetentan odgovor.Ma uputite me na neke zakone i kako ih naći ili neke Pravilnike o ovim pitanjima, pa ću pokušati kopati i pronaći odgovore.

Hvala na dobroj volji i pomoći svima koji reagiraju i pokušaju dati neki putokaz. :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Ima pravo na novčanu, tzv. stalnu pomoć pod određenim uvjetima, kao što su npr. da nema zakonskih obveznika uzdržavanja ili da je isti nisu u mogućnosti uzdržavati, da nema imovinu iz čije prodaje bi mogla ostvariti sredstva za život, itd. Uvjeti propisani Zakonom o socijalnoj skrbi. Visina novčane naknade za radno nesposobnu osobu iznosi 750,00 kuna, dakle, mogla bi ostvariti razliku između mirovine i tog iznosa. Ako je bolesna i nemoćna i potrebna joj je tuđa pomoć i njega može ostvariti i tzv. doplatak za pomoć i njegu koji može iznositi 350,00 kuna ili 500,00 kuna, ovisno što se utvrdi vještačenjem. Pomoć za troškove režija ne može ostvariti u ovom sustavu, ali npr. Grad Zagreb, ako se ispune određeni uvjeti priznaje i takvu pomoć. Najbolje da se obrati mjesno nadležnom centru za socijalnu skrb gdje će dobiti detaljne upute.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana suni, konačno da mi netko nakon dosta vremena konkretno odgovori kao što ste vi to učinili. Beskrajno i puno hvala, jako ste mi pomogli.Nepoznanice su mi bili iznosi ovih prava, jer u Zakonu o soc. skrbi nema konkretnih iznosa koji se vjerojatno određuju nekom odlukom ili Pravilnikom, ali do takve informacije nisam u sposobnosti (nisam internetski mag) doći. Puno još jednom hvala i nastavite i dalje pomagati unutar svojih sposobnosti koliko znate i možete. Ljudima je ponekad takva pomoć veliko blago. Za vas i one kao što ste vi :palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija