Jump to content

Suduznik


Angie_

Preporučene objave

Dok sam jos bila u braku,zadnja 2 mjeseca braka...iz sigurnosnih razloga potpisala sam suduznicki kredit (koji nisam koristila),nakon toga sam zajedno s djetetom napustila bracnu zajednicu i otisla u podstanare,ne ponijevsi nista osim par sitnica koje su mi darovane od strane mojih roditelja tijekom braka.Od toga je proslo vise od godinu dana,cijelo to vrijeme bivsi suprug je placao ratu kredita,ali nista nije davao za nase malodobno dijete. I sada se odlucio placati alimentaciju koja je minimalna i na ustrp toga ne placa kredit (smatra da je moja duznost placati pola rate kredita),a sve sto je kupljeno tim kreditom on uziva.... Upravo danas je stigla administrativna zabrana na moju placu (zaposlena sam na stalni radni odnos)..jer nije platio dvije rate,takodjer i njemu je poslano,eh sad...sto mi je ciniti,da cekam hoce li njegova firma njemu staviti zabranu,dati otkaz i ostati bez kruha jer ne zelim placati nesto sto nisam potrosila ili imam neku drugu opciju? Da li mi imam ikakve koristi unamjiti odjetnika koji ce me moci spasiti od otkaza? Jednostavno ne znam sto mogu napraviti..

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je to regulisano u Hrvatskoj ali to se desilo jednom od mojih prijatelja u BiH. Dokle god ste u bračnoj zajednici (bez zvaničnog razvoda) dugovi i krediti vašeg supruga ulaze u imovinu ´stečenu u braku´ i djele se na pola, kao da ste ih uzeli zajedno. Ali to isto znači da vama pripada pola novaca od kredita ili nekretnine koja je tim novcem kupljena. Međutim, da bi to pravo ostvarili morate dobiti razvod braka pa pokrenuti parnični postupak podjele imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija