Jump to content

Dječiji doplatak


mrki2

Preporučene objave

Rastavljen sam i plačam alimentaciju za dvoje djece uredno , osnovao sam i novu obitelj u kojoj uzdržavam suprugu i njeno dijete iz prvog braka te zajedničku kči

jedini imam primanja u novoj obitelji ...

 

Zanima me zašto se moje primanje dijeli na 4 člana i što trebam poduzeti da na riješenju opet nedobijem isto ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to vam je sve jako dobro napisano na stranicama hzmo-a. vasa se primanja dijele na cetiri dijela jer vas cetvoro zivi u istom domacinstvu: vi, supruga, vase dijete te dijete vase supruge iz prvog braka. pravo na doplatak za djecu može ostvariti roditelj, posvojitelj, skrbnik, očuh, maćeha, baka, djed i osoba kojoj je, na temelju rješenja nadležnog tijela za poslove socijalne skrbi, dijete povjereno na čuvanje i odgoj za svu djecu koju uzdržavađ.

doplatak za djecu pripada za djecu rođenu u braku, izvan braka, za posvojenu djecu ili pastorčad, a kada djeca nemaju roditelje i za uzdržavanu unučad i drugu djecu bez roditelja.

 

ne znam u kojem ste cenzusu, pa tako ne znam ni visinu djecjeg doplatka, ali kao sto sam rekla, apsolutno sve pise na stranicama hzmo-a.

 

ako ste imali nejasnoca u vezi negativnog rjesenja trebali ste se obratiti nadleznoj podrucnoj sluzbi hzmo-a prema mjestu prebivalista, moguca je zalba protiv prvostupanjskog rjesenja o pravu na doplatak na temelju zakona o opcem upravnom postupku i zakona o doplatku za djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rekli su da se neće više trebati ići od ustanove do ustanove po razna rješenja, potvrde, rodne listove i ostalo vezano za podnošenja zahteva za dječim doplatkom, već će za isto biti dovoljno samo doći na šalter HZMO sa OIB-om i moći će se podnjeti zahtjev bez prikupljanja ikakvih drugih papira i šetanja, ali izgleda ove godine ništa od toga još uvijek.

 

Zna li netko kada će to uistinu zaživjeti ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne otvaram novi topic...

 

Ovako: prošlo ljeto je naš 16 g. sin radio dva nepuna dana u jednoj firmi (čupao je metlice na polju) u cilju da si priskrbi malo đeparca ( htio je doživjeti iskustvo kako je raditi i nije mu se svidjelo) ali to je nevažno...

 

Uplata je stigla na njegov račun i s tim uplata u mirovinski fond (nekih 16 kn), prava sitnica..

 

Mi kao obitelj (pored njega imamo još djece ) smo korisnici dječjeg doplatka..sad me zanima da li tu uplatu trebam navesti u zahtjevu za dječiji doplatak, budući da je sve prošlo kroz sistem (ugovor za taj posao nemam, niti više znam koliko mu je isplaćeno na račun jer se zaista radilo samo o sitnom novcu)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija