Jump to content

Hitno! Kazneno osuđen mlađi punoljetnik, za isto prekršajna prijava


soka12

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć! Sin mi je osuđen na dvije godine uvjetno za kaz. dijelo prijetnje i neovlaštenog držanja oružja (nekoliko komada streljiva i prazan okvir od puške), a sada je za isto, neovlašteno držanje oružja, dobio poziv od prekršajnog suda. Za sve navedeno na Općinskom sudu izjasnio se krivim. Nije zaposlen, od tada (godinu i 6 mjeseci) nije imao nikakvih problema sa zakonom. Inače se liječi od alkoholizma i psihičkih problema (granični poremećaj ličnosti), te mu svaki novi poziv na sud izaziva velike psihičke probleme... Je li moguće dvostruko suđenje za isto djelo i kakvu kaznu možemo očekivati?

 

Zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

soka12 je napisao:

Sin mi je osuđen na dvije godine uvjetno za kaz. dijelo prijetnje i neovlaštenog držanja oružja (nekoliko komada streljiva i prazan okvir od puške), a sada je za isto, neovlašteno držanje oružja, dobio poziv od prekršajnog suda.

 

možete Vi kao roditelj otići po tom pozivu na prekršajni sud, opravdajte sinov nedolazak bolešću, ponesite sa sobom pravomoćnu presudu kaznenog suda i predajte ju sucu u spis..dalje će vam on sve objasniti..trebalo bi obustaviti postupak ako se radi o istom činjeničnom supstratu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

soka12 je napisao:

...... i neovlaštenog držanja oružja (nekoliko komada streljiva i prazan okvir od puške), a sada je za isto, neovlašteno držanje oružja, dobio poziv od prekršajnog suda. Za sve navedeno na Općinskom sudu izjasnio se krivim.

 

Ako je pravomoćno osuđen u kaznenom za držanje oružja, prekršajni sud mora obustaviti postupak za taj prekršaj.

 

Međutim naveli ste da je osuđen za par metaka i spremnik.

 

Hrvatski sudovi vrlo slabo razlikuju koje oružje i streljivo te oprema, spadaju pod kaznenu odgovornost (čl. 335. Kaznenog zakona koji predviđa kažnjavanje za oružje i opremu koju civili ne mogu imati).

 

Ako se radilo o streljivu 7,62 mm (osim pancirnog, zapaljivog ili trasirajućeg/svjetlećeg), Vaš sin nije smio biti kazneno gonjen jer takvo streljivo se uz dozvolu može kupiti u trgovini (koristi se i za puške u civilnoj upotrebi za lov - npr. PAP M56 i još neke)

 

Za okvir puške su ga načelno mogli kazneno goniti iako je i taj dio donekle dvojben i dalo bi se o njemu raspravljati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, pravomoćno je osuđen i od tada nema baš nikakvih problema sa zakonom, pa ga dolasci policije sada strašno smetaju. Danas su bili kod nas u stanu s nalogom za potragu za njim (navodno ne znaju njegovo prebivalište), a prebivalište mu je isto od 2004. godine do sada. Zvala sam suca koji je izdao nalog i on mi je rekao da ga nisu mogli naći!!!??? Moju rečenicu da ga nitko do danas nije niti tražio, nije niti komentirao...A zaista ga nitko nije tražio, niti je dobio bilo kakav poziv, dok ih nisam ugledala na vratima s nalogom za potragu, u vezi gore navedenog. Nevjerojatno! Hvala vam puno na vašem odgovoru, zaista nam je pomogao. Molim vas, ako nije previše, da mi kažete, može li policija tako dolaziti u stan, a da nitko od nas nije počinio nikakav prekršaj? Ovo je već drugi put da su dolazili, prvi put zbog nekih kaznenih djela s kojima moje dijete nije imalo nikakve veze, što se kasnije i ispostavilo kao tako. Ovi njihovi "posjeti" na devetnaestogodišnjaka djeluju jako uznemirujuće, samim tim što je potpuno promijenio život, sada se treba i zaposliti, pa je nedavno zaključio da se ne isplati "biti dobar", jer ga svejedno uznemiruju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija