Jump to content

Obrazac ustavne tužbe čl. 63


Duro

Preporučene objave

Unaprijed se ispričavam ako sam promašio mjesto za otvaranje teme - molim po potrebi prebaciti .

Molio bih obrazac ustavne tužbe po čl. 63 Ustavnog zakona o Ustavnom sudu RH. Na stranicama Ustavnog suda dostupna je datoteka s obrascima tužbi ali u njoj (iako je navedeno kao dio ...) nema po čl. 63 (nedostaju stranice od 53 do 75-te koje se odnose na tu tužbu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam namjeru otvarati nepotrebnu polemiku ali što je s vašim i mojim postovima u okviru teme "razuman rok - vas stav?" u podforumu Sudska praksa (Samo po sebi se razumije da Ustavni sud i dalje štiti pravo na suđenje u razumnom roku, jer je to ustavno pravo, i to na (barem) četiri načina:

...

Četvrto, barem teoretski, postoji mogućnost da se takav zahtjev podnese prema odredbama koje određuju da se ustavna tužba iznimno može podnijeti i prije iscrpljivanja redovnog puta....").

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Poštovani!

Ukljućujem se u ovu raspravu s ciljem rasvjetljavanja pojedinih pitanja vezanih uz naše zakonodavstvo. U forumu pod Nasljednim pravom otvorio sam temu «dioba između pokojnih braćnih drugova» od 22.01.2010. U rješenju Vrhovnog suda, dozvolje mi je pravni lijek podnošenja Ustavne tužbe temeljem članka 63. Ustava Republike Hrvatske. Kako sada dalje kad tvrdite da Ustavni sud ne prima više Ustavne tužbe temeljem članka 63 Ustava, i kad na forumu nema Obrasca za podnošenje Ustavne tužbe temeljem članka 63. Ustava? U pitanju je i zaštita Ustavnih prava moje djece!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od višeg suda sam i upućen na jedino moguće podnošenje Ustavne tužbe.Pošto je Vrhovni sud donio rješenje o mojoj žalbi na odluku Županijskog suda u predmetu Povreda prava na suđenje u razumnom roku, a iz razloga što nemam obrasca za podnošenje Ustavne tužbe temeljem članka 63.Ustavnog zakona,Ustavnu tužbu ću podnijeti ipak temeljem članka 63.Ustavnog zakona jer smatram da se radi o istom obrascu, jedino što je člankom 63.stavak 3. zajamčena primjerene naknada koja pripada podnositelju zbog povrede njegova ustavnog prava.Komentari kako Ustavni sud više ne prihvača Ustavne tužbe temeljem članka 63 mislim da nisu osnovani iz razloga što smatram da Ustavni sud poštuje Ustavni zakon,a bitna razlika između ta dva članka Ustavnog zakona je u tome što je u članku 63.stavak 3.zajamčena pravićna naknada dok člankomn 62. nije.Nadam se da se sada slažete o nužnosti sprovođenja reforme pravosuđa! Ustavnoj tužbi ću se između ostalog pozvati i na povredu Članka 51.Ustava iz razloga što nikada nisam dobio rješenje o plačanju sudskih pristojbi, a podneskom sam ga tražio.Dali je to osnovano?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani!

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima 29.prosinca 2009.(N.N.br.153/09), moja podnijeta Ustavna tužba br. U-III Vs-601/2010 je Rješenjem Ustavnog suda Republike Hrvatske, proslijeđena Vrhovnom sudu Republike Hrvatske na daljnje rješavanje «Narodne Novine broj 34/2010» Iz navedenog Rješenja je vidljivo da Ustavni sud Republike Hrvatske i dalje zaprima Ustavne tužbe, temeljem članka 63. Ustavnog zakona, kad su za to ispunjene potrebne zakonske predpostavke

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija