Jump to content

stanovi u najmu


mimin

Preporučene objave

pozdrav domoljubima.Mene zanima hoce li stanovi od morh-a koji su u najmu ici u otkup.Od 92smo u stanu i stalno u najmu jer dok je suprug bio po ratistima rokovi za otkup su prosli a ja sa dicom i eto umalo da ostanemo bez stana.Kako u to vrijeme nisam bila informirana,sada sam kao pametnija pa se zato propitujem.Suprug je branitelj od 91 i sada je u mirovini od 2500kn.sreca je da kroz oluju i dr ratista dosao doma u komadu,pa tako nije trazio invalidnost.

Hvala svima sa dobrom voljom :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tijeku je donošenje Odluke MORH (trenutno je dostavljena na mišljenje za to ovlaštenim institucijama) o prodaji stanova korinicima istih pod određenim uvjetima. Naime, stanovi će se prodavati po tržišnim cijenama, uz popuste: za starost zgrade, uložena sredstva u renoviranje stana (procjenom vještaka), popust za gotovinu i sl. Pravo na otkup imati će osobe koje koriste stan i sa valjanom pravnom osnovom, ali isto i osobe koje su u stanovima "bez papira", samo se ne smije raditi o stanovima koji su pod sporom ili koji su označeni "kao stanovi za službene potrebe".

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

sister je napisao:

A što je stanovima koji nisu MORH-ovi? Postoji li zaštita hrvatskih branitelja u slučaju da su u stanu npr. od Mirovinskog, a stan nije ponuđen za otkup. Prema kojem zakonu i kojem članku tog zakona ne smiju izbaciti dragovoljca Domovinskog rata iz takvog stana?

 

Ukoliko je osoba nasilno ušla u stambeni objekt (bilo od HZMO-a, nekog drugog državnog tijela ili od privatne osobe) nema tog zakona koji će ga zaštiti od izlaska (dragovoljnog izlaska ili, kako ste vi naveli "izbacivanja") bio on dragovoljac ili ne.

Znači, kod postavljate ovakva pitanja treba navesti i takve sitnice kao što su: ušao na silu u tuđ stan, odnosno ušao u tuđ stan sa dopuštenjem (rješenjem) nadležnog državnog tijela.

Ovo vam ne navodim bez veze jer od tih podataka ovisi i (pravilan) odgovor.

Ako pretpostavim da je sve ovo što sam do sada napisao bilo nepotrebno, odnosno da ste u navedeni stan ušli sa dopuštenjem vlasnika ili po osnovi rješenja za to nadležnog tijela, mogu vam reći da je u meni poznatim slučajevima HZMO priznavao pravo prvokupa osobama koje su zatečene u tom stanu u trenutku njegove prodaje.

Eh da, u tom slučaju cijena je tržišna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Istina, zaboravih važnu informaciju. U stan je osoba ušla nasilno '91. Bivša stanarka je otišla u Srbiju i tamo umrla i nema rođaka koji mogu polagati pravo na taj stan.

Osoba u stanu nema vlasništvo niti nad jednom nekretninom i majka je malodobnog djeteta. Uredno plaća najamninu HZMO-u i već je predavala zahtjev za otkup, ali bez rezultata. Prije 2 godine su je pokušali deložirati, ali još nam nije jasno po kojem pravnom putu je ostala u stanu. Misao vodilja bila je da je Dragovoljac lošeg imoviskog stanja s nizom bolesti, ali bez statusa HRVI. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitanje za mrljavca!

 

 

čitam ovo za stanove u najmu pa me zanima konkretno za stanove u Đakovu,dobila na korištenje stanćić od 31,80kvadrata, na korištenje u prvom mjesecu 2007.godine a sad pošto idem u invalidsku mirovinu moram van iz stana, branitelj sam i samohrani roditelj dvoje malodobne djece, zaboravih napomenuti da je stan(službeni)"navodno"te se nalazi u potkrovlju zgrade, akad sam ga dobila na korištenje bio je u katastrofalnom stanju. šta da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija