Jump to content

Prekršajni sud u Obrovcu-hitno pomoć


abiba

Preporučene objave

Na ljetovanju u Starigrad Paklenici djeca na ulici igraju košarku oko 18h. Nervozan susjed kojem smeta košarkaška lopta koja udara u njegovu ogradu,prijeti mom mlađem sinu 10.godišnjaku da će ga prebiti ako još jednom lopta udari u ogradu.Dijete preplašeno dolazi do nas u kuću(moja sestra,ja kao mama i moj stariji sin)te sav uznemiren govori da su se sva djeca od straha razbježala jer ih je susjed htio mlatiti. Stariji sin odlazi kod susjeda u dvorište da ga upita što je to rekao njegovom bratu izašto,na što ovaj fizički napadne mog sina, tada već ja i sestra dolazimo u njihovo dvorište vidjevši da susjed udara mog sina,zajedno završavaju na zemlji gdje susjed gura prste u oči mom sinu(užas jedan,doslovno ih je želio iskopati),ja i sestra ih jedva razdvajamo,gdje moj sin prvi popušta i odlazi iz dvorišta(sin je dijabetičar na inzulinu),za to vrijeme susjed meni kao majci prijeti da će me ubiti, da ću ga zapamtiti, da to neće tako završiti.Sestra i ja odlazimo u kuću,zaključavamo se,stariji sin vidno ozlijeđen(oči krvave,tijelo izgrebeno itd.),mlađi sin u šoku.Susjedi zvali policiju koja dolazi drugi dan ujutro,piše prijavu za remećenje javnog reda i mira-nadležan sud u Obrovcu. Prvi poziv na sud stiže u 11.mj.2008. u Zagrebu gdje sin iznosi događaj,prijedlog suda da se i jedan i drugi kazne sa 700 kn.Sin navodi svjedoke mene i sestru,ali mi ne dobivamo poziv.Stiže poziv za glavnu raspravu za 10.02.2009. u Obrovcu samo sinu.

Molim Vas, kako odgoditi raspravu i prebaciti je u Zagreb?Kako da sin ne plati kaznu? Redovan je student 4.godine,nema do sada nikakvih prekršaja, dijabetičar je od 10.godine? Da li da ja susjeda s mora koji isto živi u Zagrebu prijavim za prijetnju smrću? Kako da pomognem sinu i sebi jer taj događaj nikako da mi izađe iz glave(želim da plati čovjek za sve što sam ja te noći proživjela-strah,bol,jad,brigu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,ali u pozivu piše da ako se okrivljenik ne odzove pozivu donijet će se rješenje bez njegove nazočnosti(čl.189.st.4.Zakona o prekršajima).Da li če uzeti u obzir odgodu zbog zdravstvenih razloga?Da li treba potvrda doktora?Što ako odgode samo za mjesec dana? Da li se može tražiti prijenos rasprave u Zagreb?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni će napisati u svakom slučaju rješenje da je on kriv za remečenje javnog reda i mira,bez obzira na to dali je on ili nije poticatelj remečenja javnog reda i mira. Činjenica je da je sudjelovao u tuči. Na to rješenje napišite žalbu i sve ste rješili. Oni su spori i nakon otprilike 2 godine i 6 mjeseci dobiti ćete rješenje da se odbacuju sve optužbe radi zastare. To su sve sitni prekršaji kojih je prekršajni sud pretrpan. Vaš je sin šečeraš i Vi možete priložiti i neki dokumenat o tome od lječnika. Koliko se ja razumijem u šečernu bolest,šečeraši se trebaju paziti svih mogućih stresova,prema tome to je dovoljan razlog... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija