Jump to content

ozljeda na radu


swizach

Preporučene objave

poštovanje, naime se unaprijed ispričavam što necu moći pravopisno pisati ali pišem jednom rukom.

naime po struci sam elektrotehničar zaposlen u bravariji. prije 10 dana sam zadobio ozljedu na ljevoj ruci,naime cirkular mi je potrgo 3,4,5 prst ljeve ruke,znači počupo tetive i iskrtio kosti i polomio ih,imam oko 35 savova,lječnik mi je otvorio bolovanje na 8 mjeseci.

stroj na kojem sam radio nije bio ispravan,nije imao zastite a morao sam raditi jer je tako poslovodja rekao,stroj je bio doradivan,dakle nije imo uputa ni atesta,imao sam rukavice.

ing.sigurnosti u mojoj firmi je napiso da je uzrok nesrece neispravnost sredstva rada, državni inspekor je takodjer reko daje kriva firma tj neispravan stroj bez zastite.

dakle mene zanima za sto ga mogu sve tuziti,imam 22godine,i problem je sto pruvatno imam 3hektara vinograda i 300 000kn kredita za mehanizaciju i zemlju koju sada nemogu obradivati ni sluziti se.

 

i koliku bi odstetu mogao dobiti od poslodavca,

firma ima 360 zaposlenih.

slika uredene ruke na linku.

http://i274.photobucket.com/albums/jj268/swizach/slike.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim da ti nitko ne odgovara pa da ja probam barem nekim savjetom da ti pomognem ako vec nisi nasao nekoga tko se puno vise razumije u tvoj problem.kao prvo iskreno mi je zao da si dozivio takvu tesku nesrecu i nadam se da ce sa vremenom biti bolje sa tvojom zdravljem.ja sam takoder imao nesrecu na poslu i ostao bez palca.prvo sto sam napravio je sacuvao sve nalaze od doktora,pa nasao doobrog odvjetnika i sve prepustio njemu.ako ste u firmi imali osiguranje kolektivno onda ce tvoj odvjetnik traziti odstetu od osiguranju bilo putem dogovora ili sudskim putem.kako god bilo na tebi je da nades nekoga tko ce te zastupati,a na tebi je da cuvas sve nalaze i dokumente.pitanje je da li si jos osiguran putem zivotnog osiguranja ili preko sindikata i sl. preporucio bi ti da ako imas psihickih problema nakon nesrece da bez ustrucavanja posjetis psihijatra koji ce ti pomoci da prebrodis te teske trenutke.tvoje je trenutno pravo da primas placu kao da radis tj. 100%. nakon svog lijecenja ceka te invalidska komisja na kojoj ce procjeniti tvoj postotak invalidnosti.koliko sam upoznat imas pravo i na privatnu tuzbu protiv firme.ali o tome neka ti napise netko ko je upuceniji u to.ja poznajem par ljudi koji su uz odstetu od osiguranja tuzili i firmu i dobili su spor.no, tebi je najbolje da se prvo ljecis pa nakon nekog vremena kad budes znao vise odlucis sta napraviti.eto to su moja iskustva pa mozda ti sta pomogne ili nekome drugome ako se nade u slicnoj situaciji.veliki pozdrav i brz oporavak ti zelim :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Vidim dosta stara tema,al ima odgovora i od ove godine.

 

Tvoj poslodavac bi se mogao izvlaciti na to da se nisi pridrzavao zastite na radu,vjerujem da si stolarske struke,ja kad sam polagao zastitu na radu sa crnim podebljanim slovima je pisalo i posebno se naglasavalo.onaj koji reze na cirkularu nesmije imat zastitne rukavice,nego samo pomocni radnik nasuprot onog koji reze.

 

i to je zbog toga jer ak se nose rukavice ne osjetis vjetar pile i vrlo velika vjerojatnost da si odrezes ruku,znam da zvuci glupo,al u praksi je to tako.

 

nisam pravnik al znam ovu caku.

nadam se da ces uspjet dobit neku odstetu i da ce tvoj sef nadrljat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija