Jump to content

traženje lokac. odnosno građevin. dozvole za izgrađeni objekat


anonimno

Preporučene objave

S obzirom da bi htjela legalizirati već izgrađeni objekat stariji od 30 godina koji se nalazi u građevinskoj zoni, u Hrvat. zagorju točnije Zagorska sela, rečeno mi je u građevinskom uredu da mogu dobiti lokac. dozvolu uz uvjet da u roku dvije godine promijenim položaj krova. Sada krov gleda na zabat prema cesti.Mene zanima da li po zakonu navedeni građevinski ured može uvjetovati promjenu položaja krova na već izgrađenom objektu ili možda postoje kakva odstupanja. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o Prostornom planu ili nekom drugom dokumentu prostornog uređenja koji je tamo na snazi. Savjet: uzmite nekog projektanta i odite sa njim u Ured za prostorno uređenje i graditeljstvo, te zatražite da upravni savjetnik koji tamo radi pred projektantom pokaže kartu, odnosno uredbu koja je tako odredila da se krov nalazi. Tako vam savjetnik neće muljati, jer će projektant točno znati o čemu se radi. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Lokacijskom dozvolom ne može se nametati nikakav uvjet. Lokacijska dozvola izdaje se za objekt kakav je dopusten dokumentacijom prostornog uređenja. Ukoliko nije dopušten krov kakav imate,to nije zapreka za izdavanje lokacijske dozvole,pod uvjetom da idejnim projektom bude prikazan krov kakav je dopušten.

Međutim,u postupku izdavanja građevinske dozvole,refernet je dužan izvršiti očevid na građevinskoj čestici te će odbiti vaš zahtjev ukoliko gradnja nije usklađena s glavnim projektom. Dakle,dozvolom vam se ne može uvjetovati promjena,već dozvolu nećete moći ishoditi za objekt koji je izgrađen suprotno odredbama prostornog ili drugog važećeg plana.

Naposljetku,dozvolite da vas upozorim na to da ćete prije izdavanja građevinske dozvole biti dužni platiti posebnu upravnu pristojbu za gradnju započetu bez građevinske dozvole, koja se obračunava u iznosu komunalnog doprinosa pomnoženim koeficijentom 1,5. Što nije beznačajan izdatak pa se valja na njega pripremiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nisam postavila originalno pitanje ali me nesto zanima u vezi s tim. Koliko znam nadlezno tijelo je duzno donjeti odluku o izdavanju gradevinske dozvole u roku od 30 dana od datuma primitka urednog zahtjeva. U slucaju da dozvola nije izdana u roku od 30 dana (ista se smatra izdanom) a ja nakon toga pocnem graditi, mogu li me kazniti zbog toga ? Malo mi je apsurdno da drzava propise zakon kojeg se sama ne drzi a bez problema ce kazniti ako se pocne gradnja bez dozvole. Sto se moze u ovom slucaju ? :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija