Jump to content

naknada za prijevoz za vrijeme otkaznog roka


TurboMama

Preporučene objave

Uspješan d.O.o. pravilnikom o radu ima propisanu naknadu za prijevoz za sve svoje radnike (20-ak ljudi) i uredno im tu naknadu isplaćuje na tekući račun istog datuma kao i plaću. Radnik dobije otkaz kao tehnološki višak, otkaz sročen školski, uz naznaku da za vrijeme otkaznog roka (u konkretnom slučaju se radi o 2,5 mjeseca) nema obvezu dolaska na posao. Protekao je prvi mjesec otkaznog roka, radniku je uredno na tekući račun sjela plaća za prethodni mjesec, ali ne i naknada za prijevoz. Ima li otpušteni radnik, koji sukladno odredbi iz otkaza nije radio u prošlom mjesecu, a neće ni u ovom, pravo na naknadu za prijevoz, a uzimajući u obzir čl.120. ZOR-a - "(4) Ako radnik na zahtjev poslodavca prestane raditi prije isteka propisanog ili ugovorenoga otkaznog roka, poslodavac mu je dužan ispatiti naknadu plaće i priznati sva ostala prava kao da je radio do isteka otkaznoga roka."?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na naknadu troškova prijevoza nije obveza poslodavca regulirana ZOR-om već samo mogućnost koja je uređena Kol.ugovorima i Pravilnicima o radu.Pogledajte što piše u vašem Pravilniku o radu tj. kako i kada se isplaćuje naknada za prijevoz.

Po meni pravo na naknadu prijevoza nema( bez obzira što radnik ne radi za vrijeme otkaznog roka voljom poslodavca)jer se radi o isplati jednog stvarnog troška tj. isplaćuje se samo onim radnicima koji zaista dolaze i odlaze na posao.Nema smisla da se isplaćuje nekome tko stoji doma.

Odredba čl.120 koju vi spominjete u dijelu .. i sva druga prava radnika-se odnosi pored naknada plaće na npr. jubilarne nagrade, božičnice,ali ne i na troškove prijevoza jer, jednostavno rečeno, prijevoza ni nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija