Jump to content

stambena zgrada na septickoj jami


lama4

Preporučene objave

U planu je gradnja dvije stambene zgrade u susjedstvu. U idejnom planu je da se zgrade sagrade na vodonepropusnim septickim jamama (oko 150 kubika 29 stanova s praznjenjem jednom mjesecno). Trenutno u tom kvartu ne postoji izgradjena kanalizacija, ali je u planu izgradnja i to najvjerojatnije druge godine. Privreda je dala svoj pristanak za izdavanje lokacijske uz uvjet da se zgrade prikljuce na javnu odvodnju. Zanima me da li se idejni plan mora mijenjati da bude u skladu sa uvjetima koje je dala privreda ili to projektant naknadno ispravlja u glavnom projektu? Da li je potrebno traziti izdavanje vodopravnih uvjeta od Hrvatskih voda buduci da su u idejnom planu predvidjene septicke jame, a ne spoj na javnu odvodnju otpadnih voda?

Prema Zakonu o vodama (Clanak 122):

"Vodopravni uvjeti nisu potrebni za graðenje i rekonstrukciju stambenih i drugih graðevina u kojima se voda koristi iskljuèivo za piæe i sanitarne potrebe - ako se te graðevine prikljuèuju u vodoopskrbni sustav (èlanak 34.) i sustav javne odvodnje otpadnih voda (èlanak 74.)."

Prema ovom mi se cini da ako je zgrada na septickoj jami da bi trebalo imati vodopravne uvjete. U dokumentaciji koja se nalazi u uredu za prostorno uredjenje koja izdaje lokacijsku dozvolu, ne postoje vodopravni uvjeti izdani od Hrvatskih voda.

 

Da li imam osnove slati Ministarstvu zastite i okolisa zalbu na izdavanje lokacijske dozovle zbog gore navedenih razloga?

Takodjer zahtjev za izdavanje lokacijske je podnesen 28.11.08, a jos nije izdan. Prema Zakonu o prostornom uredjenju, odluka o izdavanju ili odbijanju lokacijske bi trebala biti odredjena unutar 30 dana od podnosenja zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija