Jump to content

izračun zakonskih kamata


markica8

Preporučene objave

jamac sam osobi za koju plačam već 5 godina kredit putem administrativne zabrane, s obzirom da ista ne želi. zani me dali mi može netko pokazati ili izračunati koliko bi iznosila mjesečna kamata i godišnja zatezna kamata zbog toga što mi ta osoba nije od 01.04.2005. godine do dana s dala niti jednu jedinu lipu. u ugovoru stoji da je redovna kamata 9,95% a efektivna 12,01%. jel to ima kakve veze samnom. ako ssam do kraja 2005. godine plačao mjesečnu ratu 2.500 kn, a zatim po 1.570,00 kn, koliko bi mi ta osoba trbala dati novaca zajedno sa mjesećnim i godišnjim kamatama. hvala vam. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa jasno je to meni da kad otplatim kredit da mogu potraživati svoj novac koji su mi oduzeli, ali koliko i kako mogu zaračunati kamate za to što sam uplaćivao, odnosno čekao, ako sam 01.04.2005. godine uplatio prvu ratu u iznosu od 2.500 kuna, smatram da danas to ne može biti više 2.500 kn već više kada se obračunaju sve kamate, dakle ako jolj svaki mjesec budem računao 14%, to je više, ali ne znam dali smijem računati tako svaki mjesec i dali ima na kraju godine kakva zatezna kamata, to bi sve trebao obračunati, do sada sam morao dati negdje blizu 10.000 Eura i kada bi se zaračunavale zakonske i zatezne kamate mislim da je to puno više od samih do sada uplačenih sredstava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znaći da tek po obračunu na kraju godine stavljam puta 14%, to mi je neka mala cifra, nisam lihvar i nebi volio to biti zato pitam, po tome se isplati biti nekom dužan jer u 10 godina ne može dobiti netko 5.000 kuna, a ne eur-a, ja sam mislio da mi osoba na do sada dužnih 10.000 eura, bi mi uz kamate moali vratiti bar 15.000 Eur-a.pa kada se tako obračunava kamata, dakle 1,67% mjesečno, dali ima ikakve zatezne kamate na kraju godine ili je to sve, samo mjesečna od 1,67% i to za svih 60 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izraženost kredita je bila u Eurima, ali da se plaća u protuvrijednosti u kunama. ma meni je za početak bitno da osobi dam do znanja koliko bi mi bila dužna od prilike sa obračunatim kamatama, a kad se bude podnosila građanska parnica tada ću prije morati tražiti odvjetnika koji će sačiniti točnu kalkulaciju zateznih kamata radi prezentiranja i traženja ukupnog novčanog dugovanja prema osobi, a što ću morati priložiti sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija