Jump to content

moji roditelji se rastaju


stella-jasa

Preporučene objave

Ovako,situacija je komplicirana,ali ukratko,moji roditelji su mojoj sestri dali hipoteku na svoju kuću,a nakon što su morali prodati tu kuću i podmiriti sestrine dugove,ostali su na ulici.Meni su dali stan,ali nisu ga proveli formalno darovnim ugovorom(stan je glasio na mamu).Dakle sestra je dobila skoro svu imovinu,kuću i svu zemlju ,a ja stan.Nakon što se sve prodalo moja sestra ne razgovara samnom i mamom,već samo sa tatom.Tata je podržavao njezine sulude ideje i dozvolio da se dogodi bankrot i prodaja kuće.Mama se odselila kod svojih roditelja,i nakon par mjeseci primili su tamo i mog tatu,nakon što je plakao da se želi vratiti.Danas,nakon 5 godina,moj tata tuži moju mamu,mene i mamine roditelje i to: za pola stana koji su meni dali(ali on mi nigdje nije potpisao darovni ugovor,već samo mama),zatim tuži mamine roditelje da ima pravo na njihovu kuću,ovrhom traži da ga se vrati u kuću maminih roditelja,pritom iznosi brojne laži na sudu,zatim traži da mu mama isplati pola novaca od kuće koju su morali prodati za sestrine dugove(tih novaca nema jer su plaćeni dugovi),da mu isplati pola novaca od njezinih dionica,da mu isplati pola svega,a ničega nema jer je sve dao mojoj sestri na bubanj.Dobili smo do sada,u zadnjih 4 mjeseca 8 tužbi,neznam ni sama ima li se smisla boriti sa tako ludim čovjekom ....neznam što da radimo,naša odvjetnica se bori,ali teško je nositi se sa brojnim tužbama...imate li kakav dobar savjet,gubim volju i snagu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A pojasnio bi vam ja, ali nema tu bas nesto sporno sto bi se moglo pojasnit. Dakle:

 

Za prjenos vlasnistva nad nekretninama moraju se postivati određena pravila. To sto jedna osoba drugoj kaze "poklanjam ti stan" jednostavno ne vrjedi, jer u zakonu tocno pise da za prjenos vlasnistva na nekretninama darovanjem, mora postojati darovni ugovor.

 

E sada, vama u korist ide sto je stan i onako glasio na mamu. Dakle, vi ste se uredno mogli uknjiziti. Na sudu vam ne preostaje nista drugo nego se pozivati na to da se sve odvijalo u dogovoru sa ocem.

Hoce li to proc ili nece, ne mogu vam rec. Cjeli slucaj moze trajati godinama i sve skupa ce vas doc jako skupo.

 

Po meni imate dvije opcije:

1. neka majka tuzi oca za kucu na isti nacin kao i on nju,

ili

2. ponudite ocu 2,3 tisuce eura da vam za uzvrat potpise da vam je to darovao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija