Jump to content

javni bilježnik - pitanje


synapse

Preporučene objave

Poštovani,

 

molio bih vas odgovor na slijedece pitanje.

 

Naime nekoliko stranaka bile su kod javnog biljeznika da se izjasne i usuglase da se zemlja sa pokojnog xxx prenese na njih dvoje-troje njegovih nasljednika.

javni biljeznik je napravio rjesenje, svi su se usuglasili i platili smo 700+ kn za to, napisali su uredno racun za rjesenje koje su napravili i predali nam ga.

jednoj osobi nije odgovaralo da se ta ostavina sprovede pa se naknadno u istom danu sastala sa biljeznikom koji je uredno danas nazvao ostale i rekao da neka bacimo racun i da dodjemo po novce, da je bacio rjesenje i da ce sudu poslati rjesenje u kojem pise da on ne moze provesti ostavinu jer mu "nesto nije jasno".

 

kako javni biljeznik danas moze reci da je sve u redu (jer je sve u redu) i napraviti rjesenje i uredno ga naplatiti, a zatim drugi dan sve to ponistiti jer mu "nesto nije jasno"???

 

to da mu "nesto nije jasno" su osobni interesi jedne osobe koja treba nasljediti zemlju medjutim radi se o tome da je osoba od koje nasljeduje zemlju bila u braku sa zenom koja ima dvoje djece i koja bi isto trebala dobiti neki komad sto njemu naravno ne ide u prilog i pokusava kociti proces.

racun je ispostavljen, usluga odnosno rjesenje je placeno. imam namjeru jako daleko ici zbog ovog cina javnog biljeznika.

 

Kako stoji prica sa pravne strane? moze li on to po nekoj osnovi stornirati i ponistiti?

 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, ni meni nije jasno. :-?

Jb mora ostavinu okončati rješenjem o nasljeđivanju ili vratiti spis sudu samo ako je došlo do spora između nasljednika (npr. u vezi ostavinske imovine, u vezi pobijanja oporuke, u vezi svojstva nasljednika i slično...)

Tražite uvid u ostavinski spis (ako ste nasljednik, imate pravo na to), tražite prijepise zapisnika, i tražite rješenje (dopis) koje jb namjerava poslati sudu.

Ako smatrate da ste oštećeni ili bi mogli biti, opreza radi ne dopustite storniranje, sve dok ne izvršite uvid u spis i dok ne nađete dobrog odvjetnika koji će vam pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija