Jump to content

Hitno molim pomoc u savjetu


ajacoub

Preporučene objave

Postovanje svima

 

Molio bih za valjanu pomoc, odnosno sugestiju o slijedecem:

 

Prije 4 godine potpisao sam sa zagrebackom bankom ugovor o nenamjenskom kreditu od 15000 EUR s time da se kao instrument osiguranja odabralo investicijski fond. Kako sam tada imao jako dobro placen posao, na zalost ubrzo je tvrtka zapocela s otpustanjima. Dobio sam otkaz (iako prije toga cak dva puta povisicu u 6 mjeseci, pa nije bilo sumnje da bi do tog doslo) , odnosno sporazumni, da bi tvrtka propala nedugo nakon toga. Iako sam dobio novi posao nisam vise mogao s obzirom da je placa bila puno manja pokrivati rate kredita, pa sam tako nakon nekog vremena ostao i bez tpg posla, te povremeno uplatio koju ratu. Nadalje radio sam povremeno za vrlo mala primanja ili bio prevaren (a nisam mogao placati odvjetnike) i jednostavno nisam vise mogao kontinuirano podmirivati rate, pa sam prakticki imao "rupe" od po pola godine do godinu dana za otplatu jedne rate kredita.

 

Prije dva dana dosao mi je na kucnu adresu od ovrhovoditelja dokument od zagrebacke banke o zatvaranju kredita i odluku da moram u roku od 8 dana isplatiti konacan dug od oko 19.000 EUR sto je navodno umanjeno od iznosa fonda itd. To je dakle i vise nego sto je bio iznos kredita.

 

Nisam dobio izlist placenih rata, samo odluku banke i ovrhovoditelja te kopiju ugovora koji sam sklopio s bankom.

 

banka je navela da ce u slucaju da se ne plati navedeno primijeniti prisilne mjere naplate.

 

Bez posla sam, nemam pokretnine ni nekretnine, trenutno me majka primila k sebi da ne zavrsim bas na ulici. Pokusavam naci posao, ali do sada nisam uspio nista rijesiti.

 

Donio sam jako pogresnu odluku kad sam dizao taj kredit ne racunajuci na eventualni gubitak posla i situaciju koja ce uslijediti.

 

Bio bih iskreno zahvalan, ako mi moze netko pomoci nekim savjetom, jer ne znam sto je najpametnije napraviti, a mozda se netko isto nalazi u slicnoj situaciji.

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani ! I varijanta

 

Prvo što trebate jeste uložiti žalbu na rješenje o ovrsi ! Žalba se podnosi u roku od 8 dana .

Tada banka predaje predmet sudu i to odgađa izvršenje ( ovrhu ) .U žalbi čete navesti da nepriznajete prikazani dug , da smatrate da je zaračunata kamata na kamatu pa da je iznos duga ne odgovara istini ,.

Tražite specificirani prikaz traženog kredita ,kamata , zateznih kamata te eventualno koji iznos iz investicijskog fonda je odbijen i prikaz pojeidih ulaganja u inv. fond.

 

II varijanta

 

 

Međutim kad tad ćete dug morati vratiti i u međuvremenu će rasti zatezne kamate , troškovi zastupanja banke i sl.

da izbjegnete sve to pokušajte se sa bankom dogovoriti

da Vam dug stavi u mirovanje s obzirom na recesiju ,nezaposlenost i sve ostalo . Možda Vam u ovim novim uvjetima i izađu u susret . Tražite odgodu od 1-2 godine. Pošaljite pismenu zamolbu za odgodu direktoru sektora kreditiranja (provjerite točan naziv )

Svakako morate na svim poljima raditi istovremeno .

 

Dopuna točke I , ako se ne žalite tada znači da priznajete dug u cijelosti , ako se banka ne može naplatiti u ovršnom postupku tada dolazi do odgode izvršenja , kamata isto raste , na sada utvrđeni dug i to zatezna od 14 %.

 

 

Pozdrav !Ude :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija