Jump to content

šta mi je činiti?


happymom4

Preporučene objave

upravo sam razvedena i po napuštanju bračne zajednice, zapravo napuštam kuću(bračna stečevina) u kojoj ostaje živjeti moj sad ex suprug i njegova majka. na istu sam pri kupnji podigla kredit u iznosu od 21000 euram hipotekarni, adaptacijski.

Kuća kao bračna stečevina ide po pola, i to je sve što je zasad odlučeno.nakupilo se i ponešto duga prema banci koji se sad uvećava a sve se skida meni sa primanja-jer sam dužnik.Suprug živi u kući i ja u nju nemam pristup 2 godine i režije iste glase na mene pa sam i sa tim u problemima.

koliko sam shvatila sud će mu dosuditi plačanje pola kredita, ali ja od tog nemam ništa-jer on ne radi.

istom, ima i dug po uzdržavanju koji sad iznosi oko 60000kn.kuću ne želi prodati. Da li ja mogu probati dugom ići u naplatu ovrhom nad njegovim djelom nekretnine i što zapravo time postižem?hoću li onda kuću moći prodati ja, il je prodaje sud?

kako najbrže i najbezbolnije rješiti ovaj meni veliki problem s obzirom da direktno ugrožava egzistenciju moje četvero maloljetne djece?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Davatelj hipoktekarnog kredita namiruje se direktno prodajom objekta ,dražbom.

Ukoliko se dogovorno odlučite na prodaju tada se najprije

mora vratiti ukupan dug banci ., a potom što ostane je za prodavatelje . Ukoliko se rate redovito ne otplaćuju tada će ukupni dug doći na naplatu i uslijetiti će prodaja objekta dražbom .

 

Banke nemaju milosti . Potrebno je da supruga pismeno obavijestite o stvarnom stanju stvari i tražite da u korist svih zajedničkim snagama nađete najpovoljnije rješenje .

 

Pozdrav !Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo suprotno, u kontaktu sam sa odjelom naplate i oni takođe ne mogu u naplatu jer je nekretnina u postupku na sudu.Bila sam voljna, kao tada jedini vlasnik otkazati ugovor i prepustiti banci da se naplati prodajom.

Ex suprug je i pismeno obaviješten o problemu, a dakako, jako je dobro svijestan kako živi na račun svoje djece i mene.Ne sudjeluje u plačanju tog kredita, ne podmiruje režije niti uzdržava djecu.

mene zanima da li ja sad sa dugom koji treba biti donešen kao dug od pola kredita a za koji sam eto sigurna da ga suprug platiti neće mogu u naplatu ovrhom.Na koji način će se ista provesti nad nekretninom i da li će se onda naplatiti i banka?Dakle kako naplatiti i krtedit, i uzdržavanje ovrhom nad njegovom polovicom kuće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija