Jump to content

muke s investitorima


sjajna

Preporučene objave

problem nas stanara koji kupimo suuuper stanove nikad neće završiti.kupili smo stanove u jednom novom naselju koje se sastoji od 12 zgrada 2007.god. Na početku se investitor javljao i rješavao primjedbe, uklanjao nedostatke.kasnije, kako su nedostaci postali veći, prestao se javljati, rješavati.zgrade imaju uporabne dozvole.Navesti ću neke od problema kako bi netko pomogao:

1.DIMNJACI- zgrade imaju po 2 dimnjaka, na svaki se mogu spojiti 3 stana,promjer im je 160mm.Kao vid grijanja u stanovima je ugrađena klima, no neki stanari su počeli ložiti drva.Tada je nastao problem jer su 3 dimnjaka popucala i vraćaju dim u stanove. Jedan je investitor popravio a za ostale ne želi ni čuti. Dimnjaci imaju otvor za čišćenje u stanovima u prizemlju tako da dimnjačar teško može doći do njih,a zgrada nema ni otvor za izlaz na krov.

2.BIO JAME - naselje nije spojeno na kanalizaciju, nego su postavljene bio jame koje smrde,voda ne otječe i stvara se trošak stanarima za pražnjenje. Iz jedne bio jame curi smrdljiva voda na cestu pa postoji mogućnost zaraze i skupljanje kukaca.

3.VLAGa - u nekim se stanovima pojavila vlaga i zidovi su puni pljesni.

4. ULAZNA VRATA u zgradu su razbijena i ne zatvaraju se.

5. FASADA - na jednoj zgradi je demit fasada puna kvrga i napuklina, te su se stvorile 2 rupe.

 

Ima još mnogo sitnih nedostataka. ne znamo kome se obratiti. da li tužiti investitora. koji su garancijski rokovi u kojima bi investitor trebao rješiti nedostatke?

 

kako prisiliti investitora da riješi nedostatke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak, trebali ste znati što kupujete. Moram vas razočarati, ali čini mi se da vam je većina prigovora na klimavim nogama.

 

1. dimnjaci- ne možete tri stana jedan iznad dugog spojiti na dimnjak i da sve besprijekorno funkcionira.

Trebali ste znati da klime (jesu li inverteri?) imaju pad učinkovitosti sa padom temperature (ni inverter ne radi dugotrajno ispod -12, a obična klima ispod minus 2-4).

 

2. bio jame treba i održavati, što vi vjerojatno ne činite,a investitor će tvrditi da vam je dao uputstva.

I pitanje je za koji kapacitet otpadnih voda su predviđene.

 

3. Ako zgrada ima demit fasadu, vlaga u stanovima javlja se najvjerojatnije uslijed nedovoljnog provjetravanja.

 

4.Ulazna vrata nije razbio investitor? Pa ih popravite o trošku suvlasnika.

 

5.Loše izvedena fasada može se 'ljuštiti', ili čak otpadati, ali rupe u demit fasadi vjerojatnije su poslijedica mehaničkog oštećenja, za što opet nije odgovoran investitor.

 

Sorry.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da malo pojasnim!Sve primjedbe nisu bile očite prilikom primopredaje stanova, nastale su korištenjem stanova!!!

 

Dimnjaci su preuski, izradjeni od lošeg materijala!Izvedeni su po projektu ali je materijal toliko loš da bi elementi pucali i da se jedan sam spojhi na njih!

 

Fasada je puna balončića, napuklina na visini od 4-5 metara gdje ju nitko nije taknuo (na toj strani nema balkona ni prozora). Ti su mjehuri posljedica odizanja demit fasade jer je sve prebrzo napravljeno i vlaga podiže fasadu.

 

Ulazna vrata su se uvila ima već godinu dana jer nisu dobro postavljena, to je izazvalo padanje žbuke oko štokova i nemogućnost zatvaranja vrata!Radi se o pvc vratima i nikakvih oštećenja na njima nema.

 

Bio jame - 1. nismo dobili naznaku kako ih održavati osim da treba ubacivati bio aktivente!2. problem je da voda iz njih ne otječe jer imaju krivi nagib i lošu drenažu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija