Jump to content

Sukob interesa/ zlouporaba polozaja


ANCIBRU

Preporučene objave

Baratam saznanjima da je jedna osoba, kasnih 90tih i ranih 2000tih bila zaposlena kao direktor jednog (drzavnog) komunalnog poduzeca na poslu direktora. Paralelno sa tim supruga tog gospodina bila je vlasnica tvrtke koja je trgovala sa komunalnim poduzecem na celu s direktorom, njenim suprugom.

Nakon sto mu se ime nekoliko puta provuklo po novinama nestao je jednako kao sto je i dosao, privatna firma je nastavila djelovati, a on se povukao u sjenu i umirovio. Firma i danas djeluje, ostala je u obitelji.

 

A sada, od kuda sumnja u legalnost poslovanja. Naime, on je zajedno sa svojom obitelji prije zaposlenja u komunalnom poduzecu bio podstanar kod obitelji, dakle ogranicenih sredstava. Dolaskom na poziciju i pokretanjem privatnog posla, u roku od godinu, dvije, postao je vlasnik nekoliko elitnih stanova, kuca, desetak automobila, kuca na moru i stanova u inozemstvu. Sve to je naravno pratio vrhunski standard zivota.

 

Pa eto u jeku antikorupcijskih mjera i svega sto se danas provodi, da li ima pravne osnove da se ispita porijeklo imovine, legalnost poslovanja, spomenuti sukob interesa itd ili je to sve zastarjelo, ne podlijeze zakonima itd.

 

Kako krenuti dalje i zastiti sebe i svoju obitelj ako se odlucim biti svjedok svemu tome. Nisam upozanat detaljima poslovanja ali iz cistog razuma mogu zakljuciti da nitko ne moze na tako lagan i brz nacin steci tolika sredstava, a i strah me ako se eksponiram i krenem s time da osobno ne nastradam (osvetom i sl)

 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, najbolje da napišete anonimnu prijavu u kojoj navedite sve pojedinosti koje su vam poznate kako bi policija ili državno odvjetništvo imalo dovoljno osnova sumnje za poduzimanje izvida.

Pošaljite prijavu i policiji i državnom odvjetništvu kako bi bili sigurni da ista neće ostati u ladici jer se radi o osobi koja vjerojatno ima dosta veze.

Bilo bi svima nama bolje kad bi svi ljudi imali hrabrosti takve slučajeve prijavljivati nadležnim institucija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija