Jump to content

Nevidljiva ovrha


Dalior

Preporučene objave

Prije deset dana dosao je na nasu adresu papir na kojemu je pisalo da nam je, tocnije mojoj supruzi pokusano urucenje sudskog pisma, no posto ga nije primila isto ce biti ovjeseno na oglasnoj ploci suda i 8 dana od dana izvjesavanja smatrati ce se da je pismo uruceno. Situacija je takva da smo supruga i ja prije 6 godina bankrotirali zbog propalog posla. Nezaposleni i satjerani u kut nismo mogli placati rezije. U tih sest godina nakupilo se brdo dugova, i iako smo nekako kasnije placali struju i i nekoliko ovrha, samo da nas komunalana poduzeca nebi iskljucivala dugovi su se ponovo nagomilali i mi nismo mogli drzati korak s njima. Ocajni smo pokusali ignorirati problem i sada ni ne znamo tocno koliki je nas ukupan dug. Stan jos uvijek odplacujemo, ali smo i to prestali placati prije nesto vise od dvije godine. Moja je zena kontaktirala Opcinski sud i kako ja nisam mogao pronaci nista na oglasnoj ploci zatrazila je pismeno uvid u dokumentaciju putem obrasca. Odgovoreno joj je da to moze pogledati u sudskoj pisarnici. Moja je zena bolesna i ne moze otici do suda. Moja su pitanja sljedeca:

 

-Da li je moguce da ovrha nije na nekretninu tj, da li se manje ovrhe, ovrhe na nepokretnu imovinu ikada izvjesavaju na oglasnoj ploci Opcinskog suda u Zagrebu?

-Na koji sve nacin mozemo moja zena ili ja doci do uvida u ovrhu koja se vrsi na njeno ime osim da ona dode fizicki do suda, a jedini dokument koji ima je stara putovnica i domovnica, kakva je procedura u takvim slucajevima?

-Koliko dugo prode u prosjeku od stavljanja dokumenta na o.p. prije sljedeceg koraka? Koji je taj sljedeci korak koji ce sud ili ovrsitelj poduzeti?

-Koja su nasa zakonska prava? Mozemo li bilo kako sprijeciti ono najgore, imamo li jos pravo na neku nagodbu, zalbu, otplatu duga u ratama, ima li kakva rupa u zakonu da barem dobijemo na vremenu, pa da ja pokusam naci neko financijsko rjesenje.... kakvi su rokovi?!

-Ako je poslovni broj ovrhe OVRVD.....i zavrsava s /06, znaci li to da je ovrha predlozena 2006 godine? (jer tada smo jos drzali kakav takav korak s dugovima)...

 

Zahvaljujem Vam unaprijed najljepse sto mogu! S.D.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija