Jump to content

Poslodavac profesionalni prevarant


orphanistic

Preporučene objave

Postovani,

 

Treba mi savjet u vezi poslodavca koji mi nije isplatio dvije place. Rijec je o firmi Travel media d.O.o iz Rijeke, koja ima turisticki internet portal Travelmap.com.hr. Ja sam diplomirani novinar. Javio sam se na njihov oglas preko mojposao. Trazili su prvo da im napisem 20 probnih tekstova koje su rekli da ce mi preko honorarnog ugovora platiti za svaki 20 kuna.

 

Nakon sto sam napisao probne tekstove (ugovor mi nikada nisu poslali, bili su zadovoljni i uzeli me za stalno na neodređeno za placu od 4500 kuna. Poslali su mi prijavu na mirovinsko i zdravstveno, i cinilo mi se da je sve u redu. (doduse, samo prvi stup mirovinski, drugi nisu ni spominjali)

 

Poceo sam raditi 19. 1. 2009, a placa, koja mi je trebala stici 15. 2, nije stigla. Platili su mi samo 300 kuna za 20 probnih tekstova, premda mi nisu dali ugovor. Regularna placa mi nije stigla.

 

Svaki put kad bi nazvao rekli su bit ce uskoro itd. Radio sam korektno i dalje svoj posao do 15. 3, kada mi je trebala stici prva zajedno s drugom placom. Nije. Rekli su da jos cekaju da im sjedne od drugih i slicne muljaze, a novac mi dosad nije sjeo. Tada sam prestao pisati za njih. Ukupno mi duguju 7500 kuna.

 

Zatim sam na internetu otkrio izjave brojnih drugih koji su radili za tog poslodavca i nikome od njih nije isplatio ni kune, od novinara do web mastera. Pisali su da su mu slali inspekciju, no firma vise nije bila na mjestu na kojem je prijavljena. Ocito je rijec o poslodavcu kojem je neplacanje radnika plansko i uobicajen nacin poslovanja.

 

Sto da napravim?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

E ovako , imam sličnih iskustava sa navedenom firmom , volio bi da postaš linkove o navedenim izjavama koje si našao jer me užasno zanima , naime mene već zavlače 2 mjeseca zbog sličnih razloga i isto tako mi je dobro sjela ova poruka ne znanm šta da poduzmem dalje.

 

Ako ti mogu ikako pomoći znam gdje se firma nalazi :frajer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne znate gdje je sjedište poslodavca,otiđite u poreznu upravu.Na svojoj prijavi na mirovinsko i zdravstveno imate matični broj poslodavca.Putem MB,porezna ih može "locirati".

 

Nadam se da Vam je navedeni poslodavac dostavio platnu listu (obračun plaće).Obračunska ili platna lista služi Vam kao ovršni dokument i temeljem nje možete "sjesti" na njihov žiro račun i namiriti svoju tražbinu.

Što se tiče MIO II stup, moguće je da ste samo u I stupu.Ovisno o godinama života koje ste imali kada je stupio na snagu novi zakon o mirovinskom osiguranju, možete imati samo I stup (20% bruto plaće)ili I stup (15%)+ II stup (5%).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Ljudi moji,ne znam što da kažem više,muka mi je od tih poslodavaca koji obmanjuju ljude i iskorištavaju.Jadni ti radnici,koji se nađu u tome.Kako je jadnim radnicima koji ne dobivaju plaće po par mjeseci.?Dali ih itko pita kako će obitelji uzdržavati,po plaćati režije i od čega će se hraniti.?

Ma,sve im je to omogućila ova naša država,da imaju sve na pladnju i mogu kako hoću.Tko se drži još zakona.?Ma,dajte molim vas.

Kad već pričamo o poslodavcima koji su prevaranti,čujem neke glasine u KRASNOM POLJU,KONOBA JURE,vlasnica neka Jasmina,da ljude maltretiraju i obmanjuju,kasnije ih izbacuju na ulicu.Navodno tko god je tamo došao radit,odmah je otišao nakon 1 mjeseca i prije.Navodno od te Jasmine mama nije normalna žena.Da,ima nekih problema,pa se iskaljava na radnicima,a Jasmina navodno nije ništa bolja. :S

Ako je zbilja tako,onda stvarno to ne da su ljudi,to su luđaci sa psihičkim problemima kojima je potrebno liječenje.Žao mi je svih tih radnika koje su prevarili.Kad će doć pravda više na ovaj svijet i dragi Bog,da istrijebi zle i pokvarene ljude,zbog kojih dobri moraju ispaštat.

Eto,što radi novac od ljudi.Treba bit sretan sa onim šta se ima,novac kako je došao,tako će i otići,a obitelj će uvijek ostati.Zar je to toliko teško shvatit.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija