Jump to content

Croatia osiguranje!!!


koprivaOS

Preporučene objave

Pozdrav svim forumašima!

Molim vas da me uputite i pomognete u mom slucaju...

Naime,osigurala sam svoj automobil Opel Vectra 2.0.DTI,2001god. u Croatia osiguranju (A.O.+ kasko),s obzirom da sam dobila otkaz, nisam uredno plačala rate i banka se naplatila iz kasko osiguranja u iznosu 69 000kn...(auto je koštao 67 000, a ja sam otplatila 7 rata?????).Pristala sam auto predati osiguravajučoj kući,jer su mi u razgovoru obečali da ne "zakidaju" na cijenama te da su korektni.Auto sam predala i prije zakazanog termina i zaista sam surađivala da se rijesi naplata.

Prije 2 dana sam dobila obavijest da je predani automobil prodan po cijeni od 20.300 kn????????!!!!!!!!!

Ostala sam u šoku jer su mi i preprodavači nudili 48.000kn.

Što mi je za činiti, jer me oni sada terete za skoro 50.000kn??

trenutno sam nezaposlena i nemam izvora primanja, a bojim se da mi ne "udare", još neki trošak....

Mislim da mi je učinjena nepravda a ja neznam kamo se obratiti za pomoć.... :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovana, ovdje ste malo zakasnili sa reagiranjem. trebali ste ići sa nagodbom, angažirati stučnu osobu. zašto ovakvo niska cijena za vaš automobil, zato jer se radi o amortizaciji. iz vaše priče je vidljivo da su oni u pravu. za tumačenje ugovora obratite se stručnoj osobi. ako u ugovoru, u što sumnjam, ima rupa iskusni pravnik će to sigurno iskoristiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, proucite detaljno svu dokumentaciju koju imate i rasclanite sve postojece iznose na glavnicu (auto) i kamate (vjerojatno ih je vise tipova). Ako to iz dokumentacije niste sami u stanju shvatiti, zamolite da vam tocno rasclane u banci i u osiguranju i zamolite za pomoc nekog knjigovodju ili ekonomista. Kad budete znali koji iznos odgovara cemu i kolika kamata se na koji iznos primjenjuje, mozda biste se mogli obratiti Udruzi za zastitu potrosaca, obzirom da se kod izracuna kamata primjenjuju faktori koji bi se mozda dali osporavati.

Ove trenutacne svjetske financijske krize ne bi bilo da se bankari, osiguravatelji i institucije odgovorne za njihovu kontrolu nisu polakomili i dijelili sakom i kapom kredite u osnovi nesolventnim osobama. Na kredit dodijeljen osobi s visokim rizikom naplate primjenjuje se puno veca kamata, pa kad imamo na umu da se novi novac stvara samo pomocu stvaranja novog duga (kroz primijenjenu kamatu), postaje jasnije u cemu je tajna: u stvaranju vojske modernih robova koji ce placati takve astronomske kamate samo zato sto su nesolventni, a upali su u zamku olako dodijeljenih kredita bez da su procitali i shvatili sto pise "malim slovima".

U skoli bi trebali djecu uciti osnovama zaradjivanja, ulaganja i trosenja, te kako funkcioniraju banke i burza. Bilo bi manje modernih robova, a vise slobodnih ljudi neopterecenih dugovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za Pravednik2..

Ovo i je bila nagodba..ja sam dobrovoljno predala automobil uz obečanje sa starne osiguravajuče kuće da će cijena biti korektna...medjutim, dogodilo se tako kako je...ljuta sam i povrijedjena zato što sam ga sama mogla prodati za 48 000 kn koliko mi je nudio preprodavač, a oni idu uvijek ispod prave vrijednosti. Povedena tim prepustila sam auto Croatia osiguranju, da bi ispalo da su oni još veči lihvari....fuj!!! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, napravili ste kako ste najbolje znali u datim okolnostima. Grozno je sto se dogodilo, al moglo je biti i gore: obecanje ste vidjeli kako izgleda od osiguranja, a zamislite sto vam je tek mogao napraviti preprodavac! Definitivno ste mogli proci jos puno gore tj. ostati i bez auta i ne vidjeti nikakve novce ni do dana danasnjeg. Iskoristite prigodu i naucite sve o kamatama i ove vrste pregovora, dogovora i nagodbi, mozda uskoro budete drugima mogli davati instrukcije zahvaljujuci vasem iskustvu.

Znate kako kazu, kad ti zivot podari limun, dodaj secer i napravi limunadu :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija