Jump to content

stanbeno zbrinjavanje RVI


Mado90

Preporučene objave

pozdrav svima!!

tražim savjet i pomoć u rješavanju mojeg stambenog problema.rvi sam od 96.godine privremeno,od 2006.trajno zbog dugog čekanja na stan od ministarstva 2002.godine uzeo sam stambeni kredit u zg banki na otplatu 30 godina kojeg i uredno otplačujem.2007.god.u ministarstvo predajem svu dokomentaciju o svom stambenom kreditu i od njih zatražio da mi se kredit smanji samo za onoliko koliki je moj postotak invaliditeta i da ne tražim ništa drugo.u 8.mjesecu 2007.god.dolazi komisija koja me svrstava u poboljšanje uvjeta stanovanja.mene zanima

može li se prebiti kredit u zg banki sa 6% promjenjiva kamata

a da imam stanbeni od ministarstva koji je povoljnji.

Hvala Vam unaprijed! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kreditom koji dobiješ od Ministarstva možeš prebiti kredit temeljem kojega si kupio stan, međutim iznos koji dobiješ za poboljšanje uvjeta stanovanja ti je u visini od 90, 150 ili 260 Eura po m2 umnoženo za pripadajuću ti površinu (samac 35m2, dvočlana 45m2, tročlana 60 m2, te svaki član obitelji + 10m2). Taj iznos ni blizu ti neće biti dovoljan za prebijanje kredita, ali barem nešto. Moraš samo Ministarstvu u roku od godine dana dostaviti nekakve račune radi pravdanja sredstava. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sličan problem..

Neznam od kuda za vaš slučaj kategorija "poboljšanje stambenih uvjeta", pretpostavljam da ti nisi kupio "šupu" od stana pa da ti oni sad odobre poboljšanje stambenih uvjeta(nova vrata, novi prozori,vodo instalacije i sl..)

Po meni najrealnije bi bilo to da se tvoja kamata po kreditu od strane ministarstva "sufinancira",po kvadratima invalidnosti i članovima obitelji koji ti pripada.

Ali kada ćeš ti biti na listi za dodjelu i to je pitanje, sve u svemu komplicirana zakonska odredba odnosno tumačenje od strane ministarstva.

Neznam kakva su iskustva drugih, moja situcija je slična,meni su također odobrili poboljšanje stambenih uvjeta,za obiteljsku kuću koju sam također kupio na kredit, komisija je bila 2006. g (nalaz nerealan i ne stručan),sredstva ću dobiti kada budem na listi, a do tada sve što ću eventualno uraditi ili investirati sam na kući to nikome ništa(nitko mi ne traži raćune kao opravdanje)..

Naravno razliku kamate mi nisu odobrili...

Molim za komentare...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija