Jump to content

Voznja pod zabranom


Kifla

Preporučene objave

Dana 29.09.2008 oduzeta mi je vozačka dozvola na 8 dana jer sam vozio pod utjecajem alkohola 0.92g.

Policajac je odmah izrekao kaznu od 6 mj oduzimanje vozačke i na taj prekršajni nalog ja se nisam žalio.

U stvari ja sam cijelo vrijeme mislio da će mi sud odraditi kaznu i čekao sam poziv doma.

Nakon 8 dana podigao sam vozačku u Henzelovoj i nastavio voziti jer nisam ni pročitao što mi je napisao u prekršajnom nalogu policajac a niti mi je rečeno u Heinzelovoj da ne smijem voziti, niti je bilo što upisano u vozačku.

Dana 30.03, zaustavio me policajac i prilikom provjere utvrdio da vozim pod zabranom koja ističe za par sati te da će me kazneno goniti.

Velim ja za nikakvu zabranu niam znao da je imam, policajac me izvrijeđao da sam lažov koji nije imao sreće itd.

 

Nikad nisam dobio nikakvu obavijest da donesem vozačku da mi se upiše zabrana ili da je predam.

 

Pošto me policajac upisao u nekakvu teku mislio sam da hoće da mu dam novce (mito) pa sam nazvao 92 i sve ispričao gdje su provjerom utvrdili da zabrana postoji i da sam tebao dobiti nekakav dokument te da odem na razgovor sa šefom smjene u lučko gdje sam i otišao ali su mi ponovili sve kao i policajac koji me zaustavio.

 

Koje su moje mogućnosti?

 

p.s.

od 29.09 do 30.03 je prošlo i više od 6mj tako da mi niti taj dio nije jasan iako je možda presudan, svejedno ja za nikakvu zabranu nisasm znao.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja kada sam napuhao 0,92 sam popio jednu tamnu pivu netom prije što sam i rekao policajcu te sam ga molio i na što imam pravo puhati nakon 15 minuta na što mi je on odgovorio da se nema sad vremena zajebavati samnom!

 

Ha ništa, na prekršajnom nalogu piše da mi određuje kaznu zabrane 6mj. i pravit ću se lud da sam ja odradio 6mj. i da sam još čekao tri dana za svaki slučaj te da sam mislio da je to to, za svaki slučaj ću ponijeti fotokopiju rješenja sudca od prijatelja gdje su njemu tih 8 dana ubrojani u kaznu od 6mj, te za kraj ću donijeti svoju vozački kao dokaz da mi ništa nigdje nije upisano.

 

Još jedna stvar koju sam saznao upravo sada preko kolege u mupu je ta da me imaju u arhivu da sam prijavio nestanak vozačke a da su me zaustavili ko zna kad pijanog sa istim tim originalom a izdat mi je duplikat!

Ovo je nemoguće i nikada se nije dogodilo!

Imam duplikat preko 11 g. jer sam original izgubio skupa sa ostalim dokumentima mjesec dana nakon izadavanja vozačke.

Kako je ovo moguće???????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Kifla

Što se tiče vašeg posjedovanja dvije vozačke dozvole, skinite tu aureolu sa glave, jer niste ni prvi ni zadnji koji je prijavio gubitak vozačke dozvole kad mu je došao poziv da je vrati. Takve slučajeve policija efikasno rješava i s lakoćom odradi svoj dio posla.

 

Što se tiče Vaše zabrane upravljanja, policija zabranu u svoj informacijski sustav može upisati tek kad se izvrši dostava rješenja. Po novom prekršajnom zakonu dostava je izvršena ubacivanjem obavjesti u Vaš poštanski sandučić, čime je dostava izvršena.

 

Sad Vam slijedi optužni prijedlog po čl. 289. ZSPC-a i kazneni nalog po čl. 308. KZ-a. Iskusni ste u svemu ovom i ne treba Vam citirati iznose i vrste kazni po tim člancima.

 

Kako se izvući?

 

Dokazati da niste bili kod kuće u vrijeme kad je to rješenje trebalo doći. Priložiti izlazne i ulazne otiske numeratora u putovnici. Tražiti od Visokog prekršajnog suda obnovu postupka koji će, ukoliko stvarno niste bili u RH, policiji naložiti da Vam odredi novi rok trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja od 6 mjeseci.

 

Vi će te naravno poštivati tu zabranu i možete nazad vratiti svoju aureolu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakvu aureolu?

Ja nemam dvije vozačke, kada sam izgubio vozačku imao sam 18 godina, niti sam vozio a niti sam imao što voziti!

 

Nevjerovatno je da netko može nešto takvo unijeti u policijski dosje, ja i dan danas imam duplikat vozačke koji je star 10, 11 godina.

Velim to s nikada nije dogodilo!!

 

Iz Hrvatske nisam izlazio od tko zna kad a niti imam putovnicu a i siguran sam da mi nikad ništa u kaslić nije stglo da mi nastupa zabrana, pa valjda mi je netko u heinzelovoj mogao reći pri podizanju vozačke da ne smijem voziti.

 

Vi stvarno mislite da bi riskirao kaznenu prijavu i toliku kaznu da sam znao za zabranu?

 

Ali dobro očito je da su ovi istiniti argumenti manje jaki od onih da se idem pravit lud pa da sam za zabranu znao te da sam zbrojem dana od izdavanja prekršajnog naloga izbrojao 188 dana te time tvrditi da mi je zabrana istekla, priložiti prekšajni nalog u kojem piše 6 mj i izdat je 29.09.2008, te nigdje ne piše od kad počinje vrijediti tih 6mj, također fotokopiju koleginog slučaja gdje mu je sudac uračunao 8 dana u tu kaznu od 6mj.

 

Mislim uvijek sam policiju poštovao jer su to lkjudi koji idu na posao, imaju doma ženu i djecu, zajebava ih šef i tako sam se prema njima i ponašao te su mi masu puta progledali kroz prste ali ovo je stvarno debilizim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja original nikada nisam pronašao (izgubio sam novčanik), nije bila izgubljena samo vozačka nego i drugi dokumenti.

Duplikat posjedujem već deset godina i ni jednu drugu vozačku osim te nemam. Na poleđini te vozačke piše duplikat.

 

Sad čekam njihov poziv koji će doći ko zna kada ali ću vas obavjestititi o njiemu kad ga dobijem te o ishodu sudskog postupka.

 

Inače to djelo da su me uhvatili sa originalom a izvadio sam duplikat ne postoji i netko ga je svojevoljno upisao u arhiv isto kao da mi je upisao da sam pogazio čovjeka, znači to se nikada nije dogodilo!!!!

 

Kakve su uopće moje šanse na sudu, pa on može izmislit po tome sve i svašta, također falsificirat sve što mu treba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što se dogodilo s tom vozačkom dozvolom više ne spominjite. Što god da je bilo odavno je nastupila zastara.

 

Što se tiče novog slučaja, policajac je Vaše podatke zapisao u svoj notes. Sačinio je službenu zabilješku, te ukoliko ima osnova za prekršaj i kazneno djelo dobit će te ono što sam već napisao.

 

Možda uvide da nema osnova nizašto. Svakako trebate čekati i redovito preuzimati svu poštu. Ogluha se najskuplje plaća.

 

Praksa prekršajnih sudova je slijedeća:

Policiji je dato da sama određuje dužine mjere opreza i to do 8 dana. Prekršajni sudovi prilikom određivanja zaštitnih mjera redovito trajanja mjera opreza oduzmaju od trajanja zaštitnih mjera. U praksi znači da npr. policija oduzme vozačku dozvolu mjerom opreza na 120 sati. Presudom će prekršajni sud odrediti zaštitnu mjeru zabrane upravljanja u trajanju od 6 mjeseci umanjeno za 5 dana. Znači 5 mjeseci i 25 dana.

 

Policija neće primjenjivati strožije metode, što znači da nećete biti kažnjeni ukupno na 6 mjeseci i 8 dana.

 

Svakako treba čekati da vidite što će te dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno tome se i ja nadam da će uvidjeti da je završetak moje zabrane trebao isteći za par sati što u prijevodu znači 188 dana te da neće ići sa optužnim prijedlogom jer nigdje nije specificirano na prekršajnom nalogu da zabrana traje 6mj i 8 dana već piše samo 6mj. te da neće dolazit do ponovljenog postupka.

Svejedno ovime bi ja prizno da sam znao za zabranu što nije slučaj ali sada mi se taj argument čini mnogo jačim nago da idem sa istinom i tvrdim da za zabranu nisam znao.

 

Eto hvala svima na savjetima pa kad nešto dođe ja ću ovdje objaviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Imam zabranu vožnje do 6. mjeseca 2012. godine. napuhao sam 0,62...policajac me tražio da pušem netom nakon što sam popio pivo, a tu sam vidio negdje na forumu da imam pravo pričekat 15 minuta nakon što popijem pivo! Ja to nisam znao....ovrhu sam dobio i zabrana mi traje do 6 mjeseca...mogu li se nekako žalit da mi smanje tu zabranu ili nešto? Hvala unaprijed! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija