Jump to content

Molim savjet!


Frajer

Preporučene objave

Naslijedio sam novac koji se nalazi na nekoliko banaka. Medjutim, naslijedstvo dijelim sa svojim rodjacima koji su u posjedu originalnih knjizica i ugovora sa bankama. Sa rodjacima nemam komunikaciju, a banke traze na uvid ta dokumenta da bi isplatile novac. Da li je moguce novac podici a ne kontaktirati sunaslijednike?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani !

 

Napišite jedno pismo Vašim sunasljednicima i zamolite ih da postupe po pravilima banke kako bi i Vi mogli raspolagati nasljeđenim djelom . Molite da to učine u najkraćem mogućem roku .Očekujete suradnju kako ne bi bili svi zajedno izloženi dodatnim sudskim troškovima .

 

Vjerojatno i oni kao i Vi ne mogu se odlučiti na prvi korak .Učinite to Vi , to nije ponižavanje , već jedan civilizirani način komunikacije .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

u rješenju o nasljeđivanju vjerojatno ste navedeni kao nasljednik, a također i koliki je vaš nasljedni dio. vjerojatno vam je to rješenje i dostavljeno. e sad, ako vi nemožete podići svoj dio isto tako nemogu niti ostali sunasljednici. to je naime zato što banke imaju praksu da zahtijevaju od nasljednika da svi istovremeno budu nazočni isplati. tek pritom, ujedno nakon isplate svima njihovih nasljednih dijelova,pristupaju zatvaranju računa. dakle od ovog statusa quo nitko nema koristi, najbolje bi bilo stupiti u kontakt s njima s ovakvom informacijom i organizirati posjet banci. čak nije nužno nositi sa sobom kartice i ugovore o depozitima ili štednim polozima jer svi ti podaci moraju točno i precizno biti navedeni u samom Rješenju o nasljeđivanju. tek ako su svi podaci o svakom pojedinom računu točno unešeni u rješenje o nasljeđivanju banka će vršiti isplatu i likvidaciju tih računa.

pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija