Jump to content

molim za savjet i pomoc


moslavac

Preporučene objave

molio bi nekog da mi odgovori 95 mi je dijagnosticiran ptsp f43.1 i 62 tu sifru je retko ko imao prvostupanjska komisija mi je dala 20 posto privremeno na 3 mjeseca to je bilo 96 na drugostupanjsku me niko nije ni zvao ni odgovorio naravno skinuli su mi rvi imao sam bolnicko ljecenje prije komisije sada me zanima ono najvaznije prije godinu dana sam predo svu novu istaru dokumentaciju imam 4 bolnicka lezanja dnevne bolnice sifra 62 2 testiranja rekli su da sam zakasnio predo sam tuzbu na upravni dali imam pravo svake 2 godine ako se bolest pogorsa na novi postupak posto sam psihicki koma dokumentacija nova uz tu tuzbu sam predo i ranjavanje 91 isto sam proso na komisiji 0 bodova dali imam sansu da dobijem spor na upravnom pozdrav moslavac :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobio si invalidnost temeljem ranjavanja,100% rat,profesionalna.ako ti se pogoršalo stanje od ranjavanja možeš podnijeti za opču.navodiš da nisi predao na vrijeme dokumente ( 12/2005) za ptsp.pošto nemaš invalidnost na temelju ptsp nemožeš niti ići temeljem te bolesti na obnovu postupka,jer ti nije priznat ptsp.nakon 2 godine mogu ići oni koji su na plp dobili manje od 20% za ptsp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da prvo razjasnimo ovaj dio:

 

moslavac je napisao:

... prvostupanjska komisija mi je dala 20 posto privremeno na 3 mjeseca to je bilo 96 na drugostupanjsku me niko nije ni zvao ni odgovorio naravno skinuli su mi rvi ...

 

1. Na DLP vas i ne moraju zvati osim ukoliko u žalbi (ako ste je pisali) od njih niste tražili osobni pregled.

2. Za pravilan odgovor vrlo je važno znati što podrazumijevate pod "skinuli su mi rvi" u vašem postu.

Da li to znači da vam je utvrđeno oštećenje organizma manje od 20% po osnovi psihičkog oboljenja (točka 2. nalaza i mišljenja DLP-a) ili je utvrđeno da kod vas postoje bolesti psihe koje se ne uzimaju u obzir kod utvrđivanja oštećenja organizma (točka 3. nalaza i mišljenja DLP-a).

 

Zato, pogledajte taj nalaz od Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva pa nam odgovorite na gornje pitanje, a onda ćemo dalje. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

priznato mi je 20 posto privremeno to je bilo 11 3 1996 pa do 31 5 96 imam resenje ispred sebe pise da resenje ide na reviziju na prvostuponjsku komisiju znaci opet na prvostupanjsku poradi ponovnog utvrdzivanja postotka invaliditeta to citiram iz resenja jos je vazno obrazlozenje da invaliditet nije nastupio od ranjavanja nego od oboljenja temeljem clanka 3.stavak 1.clanka 5.stavak 1. tocka 1 clanka14,15,16,21,60.stavak 2.68. i clanka71. 75 zakona o zastiti vojnih i civilnih invalida citat iz resenja pozvali me nisu na reviziju pise ovo resenje podleze reviziji ,revizija .odgadza izvrsenje rjesenja to je to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moslavac je napisao:

priznato mi je 20 posto privremeno to je bilo 11 3 1996 pa do 31 5 96 imam resenje ispred sebe pise da resenje ide na reviziju na prvostuponjsku komisiju

... pozvali me nisu na reviziju pise ovo resenje podleze reviziji ,revizija .odgadza izvrsenje rjesenja

 

Na reviziju ide jedino pozitivno prvostupanjsko rješenje. Reviziju obavlja drugostupanjsko tijelo, zato se navodi da revizija odgađa izvršenje (prvostupanjskog) rješenja.

U postupku revizije drugostupanjsko tijelo po službenoj dužnosti pribavlja nalaz Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva.

Do tu smo došli i do te točke je, valjda, sve jasno.

Međutim, mene zanima ono što niste napisali, odnosno niste odgovorili na moje pitanje iz prethodnog posta, a to je: kakva je bila ocjena Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva - da li je oboljenje ocjenjeno sa manje od 20% ili je svrstano pod točku 3. nalaza i mišljenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru sada da ti odgovorim i na drugo pitanje mene niti je ko zvao na povjerenstvo niti sam dobio nikakvo rjesenje jednostavno kad je proslo 3 mjeseca meni vise niti su isplacivali invalidninu nikakvo objasnjenje misam dobio pitao sam gospodzu u drzavnoj upravi sto se dogadza rekla mi je da cekam resenje kojsg nikad nisam dobio meni na rjesenju za mirovinu pise citiram nastupiotrajni gubitak sposobnosti za rad uzrok invalidnosti ranjavanje 100 posto u svezi s okolnostima iz clanka 2 st 2.zakona o pravima h.branitelja iz domovinskog rata za to sam bio na drugostupanjskoj u tvrtkovoj na rjesenju za obracun mirovine pise ranjen obolio znam da je sve iskomplicirano ja ne kuzim nista napravili su negde gresku jer papire koje sam predo 96 ptsp f43,1 f60 moro sam dobiti bar 30,40,invalidnost pravnik koji mi je sastavljo tuzbu napisao je da nije novi zahtjev za rvi nego pogorsanje bolesti sa clankom 134,posto mi je vec bio utvrdzen rvi ptsp neznam kakve sanse imam na sudu dokumentacije imam od 95 pa do sada 4 lazanja 2, testiranja nova dokumentacija 62 dnevne bolnice stalno zivim na tabletama suicid mi visi iznad glave hvala na razumjevanju sto mi pokusavas pomoci znam da ti nece bas biti jasna moja situacija ljep pozdrav :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moslavac je napisao:

... stalno zivim na tabletama suicid mi visi iznad glave hvala na razumjevanju sto mi pokusavas pomoci znam da ti nece bas biti jasna moja situacija ljep pozdrav

,

 

Evo, ja se trudim :-) , a ti budi uporan u traženju svoga prava. Suicid ništa ne rješava, naprotiv, komplicira život onih koji trebaju živjeti iza tebe.

 

moslavac je napisao:

... sada da ti odgovorim i na drugo pitanje mene niti je ko zvao na povjerenstvo niti sam dobio nikakvo rjesenje jednostavno kad je proslo 3 mjeseca meni vise niti su isplacivali invalidninu nikakvo objasnjenje misam dobio pitao sam gospodzu u drzavnoj upravi sto se dogadza rekla mi je da cekam resenje kojsg nikad nisam dobio ... znam da je sve iskomplicirano ja ne kuzim nista napravili su negde gresku jer papire koje sam predo 96 ptsp f43,1 f60 moro sam dobiti bar 30,40 invalidnost ...

 

Da si dobio postotak oštećenja organizma po osnovi oboljenja i da ti je prvostupanjskim rješenjem bilo priznato status HRVI privremeno, te da je to rješenje otišlo na reviziju, znamo iz prijašnjih postova.

Međutim, ono što ne znamo jest što je u postupku revizije napravilo drugostupanjsko tijelo (mislim da je u to vrijeme drugostupanjsko tijelo bilo MORH).

Da li je ono dalo suglasnost na prvostupanjsko rješenje ili ga je izmjenilo ili možda poništilo? Da li je uopće doneseno drugostupanjsko rješenje, odnosno da li je obavljena revizija?

To je bitno u cijeloj ovoj stvari, jer se status i prava iz prvostupanjskog rješenja priznaju tek kada isto prođe reviziju. Naprotiv, ukoliko drugostupanjsko tijelo poništi prvostupanjsko rješenje i vrati predmet na ponovni postupak ili odbije zahtjev zbog nekog razloga, onda status HRVI-a nemate niti ste ga ikada imali.

Još gore, ukoliko vam je prvostupanjskim rješenjem priznat status HRVI (sada nije bitno po kojoj osnovi i u kojem postotku) i to rješenje je upućeno na reviziju drugostupanjskom tijelu, a vi zaista nikada niste dobili drugostupanjsko rješenje po izvršenoj reviziji, onda to zbilja nije tako mala greška - kako navodite.

 

moslavac je napisao:

... meni na rjesenju za mirovinu pise citiram nastupiotrajni gubitak sposobnosti za rad uzrok invalidnosti ranjavanje 100 posto u svezi s okolnostima iz clanka 2 st 2.zakona o pravima h.branitelja iz domovinskog rata za to sam bio na drugostupanjskoj u tvrtkovoj na rjesenju za obracun mirovine pise ranjen obolio ...

 

Mirovinski postupak je sasvim druga priča i nije dobro u ovom vašem slučaju komparirati što je u tom postupku utvrđeno, to je sasvim nebitno za vaše pitanje iz topica.

Trebate se koncetrirati na onaj postupak iz 1996., kada ste tražili priznavanje statusa HRVI. Kako je taj zahtjev u konačnici riješen (nakon revizije), odnosno da li je uopće rješen (drugim riječima, da li ste dobili drugostupanjsko rješenje nakon obavljene revizije prvostupanjskog rješenja).

 

moslavac je napisao:

... pravnik koji mi je sastavljo tuzbu napisao je da nije novi zahtjev za rvi nego pogorsanje bolesti sa clankom 134,posto mi je vec bio utvrdzen rvi ptsp neznam kakve sanse ...

 

Eh, u tome i jest kvaka.

Ukoliko vam je bio priznat status HRVI trajno i isto vam je bilo potvrđeno od strane drugostupanjskog tijela nakon obavljene revizije, onda se može govoriti o zahtjevu za utvrđivanju novog % oštećenja organizma zbog pogoršanja (članak 134. Zakona).

Međutim,ukoliko doista nikada niste dobili drugostupanjsko rješenje po obavljenoj reviziji, a kako navodite, tada se navedeni članak ne može primjeniti!

 

Nadam se da vam je sada jasnije zašto tražim da točno navedete slijed događaja nakon podnošenja onog prvog zahtjeva iz 95-96 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imas pravo 96 je morh bio zaduzen za reviziju jer ono resenje sto sam citiro 20 posto privremeno 3 mjeseca pise u resenju da cu ponovno na reviziju prvostupanjskoj komisiji to je citat iz resenja znaci dva puta prvostupanjska bio sam u nehajskoj jednom drugi put nisam pozvan ostalo znas ali ja nisam dobio nikakav poziv ni resenje od morha ni od prvostupanjske jedino da probam u kutini u drzavnoj upravi kod ove zenske za branitelje dal postoji kod njih kakva dokumentacija za koju neznam nisam ti reko da sam spojio tuzbe za ranjavanja iptsp mozda to nesto pomogne na sudu pozdrav i hvala na savjetima :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da si prenaglio sa tužbom iz razloga što si ipak u mirovini ,sve si mogao riješiti i putem obnove postupka navodiš pored bolesti i ranjavanje nakon toliko godina lječenja evidentno je da si u stadiju pogoršanja i mogao si zatražiti obnovu postupka za oboje i tko ti kaže da si zakasnio taj te laže ,najbolje ti je da povučeš tužbu odeš u ured državne uprave obnovi oba postupka time češ sve ubrzati i sve riješiti bezbolnije pa čak ostvariti i pravo na opču mirovinu ako ti se u podacima počne povlačiti da si tužio to će ti biti samo kočnica vjerujem da za sve navode imaš dokumentaciju potrudi se da ju upotpuniš sa novijom iz koje će biti vidljivo da je došlo da pogoršanja kako bolesti tako i posljedice ranjavanja koja vam zasigurno stvara zdravstvene teškoće kad se sve to zbroji siguran sam da češ ostvariti prava za koja si bio zakinut.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stubi je napisao:

mislim da si prenaglio sa tužbom iz razloga što si ipak u mirovini ,sve si mogao riješiti i putem obnove postupka

Da li je prenaglio ili ne sa tužbom može se govoriti tek kada se znaju svi elementi iz prethodnog postupka (1996. godine) i postupka nakon novog zahtjeva.

Ukoliko bi sa sigurnošću mogli reći da je 1996. godine moslavcu prestao status HRVI (ili mu nije priznat status HRVI - svejedno) zbog toga jer je nadležno liječničko povjerenstvo ocijenilo da je oštećenje njegova organizma manje od 20%, onda bi bilo točno ono što ti navodiš oko obnove postupka zbog pogoršanja.

Međutim, jedini je problem u tome što to još uvijek ne znamo, jer nam moslavac još uvijek nije napisao kako je završio postupak iz 1996. godine, odnosno zašto mu je, kako je naveo, "skinut rvi".

 

Stubi je napisao:

... i tko ti kaže da si zakasnio taj te laže ...

 

Po moslavčevim riječima, jedina koja mu je rekla da je zakasnio sa zahtjevom jest službenica u Uredu državne uprave. Možda je gospođa pogriješila, sve je moguće, ali ne zaboravi da je ona jedina imala u rukama njegov spis predmeta osobne invalidnine, a mi još uvijek ne znamo odgovor na ključno pitanje: kako je završio postupak iz 1996. godine, odnosno zašto mu je, kako je naveo, "skinut rvi".

 

Stubi je napisao:

... najbolje ti je da povučeš tužbu odeš u ured državne uprave obnovi oba postupka time češ sve ubrzati i sve riješiti bezbolnije pa čak ostvariti i pravo na opču mirovinu ... ako ti se u podacima počne povlačiti da si tužio to će ti biti samo kočnica

 

Nije dobro uvijek odustajati od tužbe, iako se to na ovom forumu često i olako savjetuje. Nisu svi slučajevi isti.

Ponovit ću: što je najbolje u njegovom slučaju znat ćemo tek kada saznamo kako je završio postupak iz 1996. godine, odnosno zašto mu je, kako je naveo, "skinut rvi". Sve ostalo bi bile neodgovorne špekulacije koje ga mogu još više zbuniti. Uostalom čovjek je već angažirao odvjetnika, valjda i on nešto zna o tome. U krajnjoj liniji i odvjetnik je u rukama imao rješenja o čijem sadržaju mi (još uvijek) pojma nemamo.

Također nije dobro miješati postupak kod HZMO-a sa ovim za priznavanje statusa HRVI. Na koncu, njegovo pitanje se odnosilo na mogućnost ostvarivanja statusa HRVI (ponovnog ili prvotnog? - ni to još ne znamo).

Zato nam valja čekati ... :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

decki ja sutra idem u kutinu kod gospodze u drzavnoj upravi ona mora imat svu dokumentaciju od 95 od kad mi se vodi ljecenje ptsp naravno ranjavanje imam svu dokumentaciju okolnosti ranjavanja sluzbeno potpisano znam da ste zbunjeni ja sam jos gore za ranjavanje sam odbijen 2008 od prvostupanjske i drugostupanjske manje od 20 posto jer mi doticna gospodza iz d uprave nije poslala novu dop dokumentaciju od ortopeda i snimke mnge snimanje kuka i noge gdje pise tesko kronicno ostecenje ljeve noge i4 kraljeska zadnja solucija je na vreme tuziti sto se tice price ptsp ja opet tvrdim da su mi bez ikakvog objasnjenjja prestali isplacivati invalidninu i stime zavrsava prica rvi sam imo 3 mj i to je to greska je velika ja necu odustati pa makar iso do strazbura kad sam iso u mirovinu nisu mi dali pocasne cinove bio sam 2 gardijska pa recimo slucanjo mi nisu preveli mirovinu 91 ,92 doneso sam iz ureda za obranu da sam dragovoljac 16 9 91 do 29 3 96 rekli su mi sto se bunim i sto mi znace te 2 godine mozete mislit kako mi je koda sam prokled mozda me j... zato sto sam 91 i 92 bio hosovac znam da ima i gorih ljudskih sudbina od moje samo da smo slozniji ja vam kazem da bi isti da bio ukinut zakon od 2005 isti dan neka smradovi koji su bili u minhen bojni i ovi uvozni za glasove krenu prvi na markov trg ako nisu imali muda 91 pozdrav i hvala svim koji mi pomazu :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao sto sam napiso danas sam bio kod gospodze u drzavnoj upravi u kutini na moje pitanje da mi da uvid u dokumentaciju iz 96 da mi nije jasno o nadostatkom moje dokumentacije u vezi rjesemja o prestanku rvei-a doticna gospodza me otpilila da zasto ne cuvam dokumente ja sam reko da nemogu cuvati nesto sto nisam ni dobio svi ste svjesni da preko drzavne uprave ide sva dokumentacija koja se salje na komisije i koja dolazi od njih te ih gospoda iz dr uprave prima i salje nama bila ona pozitivna ili negativna te kopija te dokumentacije ostaje kod njih rekla mi je da je to vjerovatno u zabrebu u sto ne vjerujem tu mi nesto jako smrdi otiti cu na sud da pitam dali su papiri kod njih ako nisu onda je neka mucka ostaje amnezija iz 96 pozdrav :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija