Jump to content

Nemogućnost radova zbog vremenskih neprilika


freedado

Preporučene objave

Imao sam u toku tekućeg mjeseca puno kišnih dana, tako da sam bio spriječen izvoditi radove na fasadi, što je evidentirano u gr. dnevniku.

Kako sam za spomenute radove uzeo u najam fasadnu skelu, da li mi se za period kad nisam mogao izvoditi radove može obračunati najam, kao i za državne praznike i nedjelje?

U ugovoru o najmu ne postoji način obračuna osim cijene po danu od x kuna.

U Zakonu o gradnji nisam naišao na obradu ovakve tematike.

Hvala na odgovorima. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovori i postoje iz razloga da se u njima ugovore sve stavke.Obzirom da navodite da nemate u ugovoru ništa osim iznosa plaćanja za najam skele po danu,upravo tako će te morati i platiti najam-po danu.

 

Rad u neradne dane (nedjelja i blagdani)je za Vašu djelatnost dozvoljen ukoliko u ugovorima o radu imate ugovorenu tu mogućnost,sa povećanjem koeficijenta za rad navedenim danima.Dakle,najmodavac skele može pretpostaviti da ste radili i tim danima.

 

Što se tiče kišnih dana,skela se može koristiti i za unutarnje radove,pa najmodavac ne može pretpostaviti radite li vanjsku fasadu na kući ili unutarnju u nekoj hali.

 

U svakom slučaju,nazovite osobu od koje ste iznajmili skelu pa pokušajte temeljem građevinskog dnevnika umanjiti iznos za ono što navodite iako je samo njegova dobra volja da li će na isto i pristati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najmodavac zna da se skela koristi za fasadu, jer je on istu i montirao, znači on naplaćuje montažu i demontažu skele i najam za istu na rok od 30 dana, a nakon toga ide samo najam po danu do završetka posla.

Bit mog upita je da li zakon predviđa nekakvu olakotnu okolnost(zaštitu) ako vremenske prilike (neprilike) ne dozvoljavaju rad, a to nije posebno navedeno u ugovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija