Jump to content

Kako doći u posjed nekretnine??


imbehind

Preporučene objave

Molim Vas da mi pomognete savjetom u ovom slučaju:

 

Sestra od moje majke, koja nije imala direktnog nasljednika (nema djece ni supruga), imala je zemljište (vinograd). Nakon što je umrla 1985 godine, bez oporuke, provedena je ostavinska rasprava, gdje je sve što je posjedovala pripalo mojoj majci.

 

Nažalost u ostavinskoj raspravi nije spomenuto navedeno zemljište, a moji roditelji tada nisu reagirali ni prigovorom ni žalbom u zakonskom roku.

 

Moj otac umire 1999, a majka je umrla 2006. godine i tek tada prilikom njene ostavinske rasprave postajem svjestan činjenice da zemljište nije nikad ni bilo u njenom vlasništvu.

 

3 godine prikupljam dokumentaciju, tražim izvatke iz arhive, i napokon imam zapisnik ostavinske rasprave od tete te izvode sa katastra i gruntovnice gdje se zemljište još uvijek vodi na pokojnu tetu.

 

Što mi je raditi da napokon uđem u posjed dotičnog zemljišta?

 

Molim Vas za savjet!

 

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani, za točan pravni savjet potrebno je niz drugih podataka. kako u ovom to trenutku tom nemam, a pod pretpostavkom da su podaci koje stedali točni, odgovaram vam

ako je iz rješenja o nasljedjivanju ispušteno navodjnje sporne č.z. i njenog uloška podneskom se obratite nadležnom općinskog sudu radi naknadno pronadjne imovine. izmjnjenim i dopunjenim rješenjem, ako nemate drugih problema, a iz vašeg dopisa se isčitava da ih nemate, za upis prava vlasništva neće biti nikakve zapreke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija