Jump to content

pitanje iz kaznenog - mirovanje zastare


ark

Preporučene objave

LIjepo molim pomoć ako netko ima volje:

na jednom od nedavnih rokova bilo je pitanje kod Garačić o mirovanju zastare i o razlozima za mirovanje. Imam dva pitanja:

 

vezano uz zastupnike u saboru - da li tijek zastare miruje za vrijeme mandata. Shvatila sam da da, no onda sam u Bačiću (str. 483) našla dio o mirovanju koji kaže da zastarijevanje ne teče za vrijeme za koje se po zakonu progon ne može početi, ali da to ne vrijedi i za slučaj kad nedostaje odobrenje za progon, pa navodi primjer sa zastupnikom kao počiniteljem djela, a da nije dobiveno potrebno saborsko odobrenje za progon. Molim Vas za pojašnjenje. Da li zastupniku za vrijeme trajanja mandata teče zastara ili tijek zastare miruje?

 

drugo pitanje je vezano uz postavljeno pitanje razloga za mirovanje zastare, te navođenja u pitanjima da postoje faktični razlozi (npr. elementarna nepogoda) i pravni razlozi (npr imunitet). Vezano uz to također u Bačiću na str. 484 piše da su osnove mirovanja uvijek pravne, a ne faktične prirode i da stoga ne može nastupiti mirovanje npr. zato što sud ne može raditi zbog poplave ili potresa).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija