Jump to content

pomoć-privremeno skrbništvo


punkufer

Preporučene objave

Prije mjesec dana supruga je otišla iz naše zajedničke kuće i sa sobom odvela naših dvoje malodobne djece.Već duže vrijeme (oko 2 godine) uporno radi na tome da od mene načini nasilnika zbog čega je prošle godine i gotovo uspjela u tome jer mi je spakovala jednu prekršajnu prijavu, iako sam se žalio na Visoki prekršajni sud u Zagrebu i vjerujem kako će žalba biti prihvaćena. U proteklih 30 dana uspio sam se izboriti za puno bolju poziciju u CZSS, te sam na raspravi o privremenoj skrbi došao sa pozitivnim mišljenjem centra i njihovim prijedlogom da se djeca dodijele meni. Sutkinja se već ranije izjasnila da će donijeti onakvu mjeru kakvu Centar propiše. Kako je moja supruga u polovičnom vlasništvu nad našom kućom ona je izjavila na sudu da će se u slučaju da ja dobijem skrbništvo i ona vratiti živjeti u tu istu kuću. Sada se ja pitam, zbog čega sam se uopće borio za skrbništvo, što mi skrbništvo u takvim neobičnim situacijama donosi i imam li pravo uopće njoj zabraniti ulazak u kuću i na koji način? Također, razmišljam imam li pravo nakon preuzimanja djece promjeniti adresu boravka, a suprugu ostaviti neka živi u našoj obiteljskoj kući?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

kao što kaže Ivica,ona se može vratiti u vašu kuću i ostati u njoj dok ne riješite imovinske odnose,tj.dok na sudu ne riješite njeno iseljenje i isplatu.Za to vrijeme ona vam mora plaćati alimentaciju za djecu.Vi također možete sa djecom iseliti uz uvjet da imate kamo i da Vaš novi smještaj pruža djeci određene uvjete za život.

Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija